Literatura
Cultura 21/09/2023

El pregó de Víctor Uwagba dona el sus a la 34a edició de la Setmana del Llibre en Català

Enguany serà del 20 al 24 de setembre al pati de la Misericòrdia de Palma

ARA Balears
2 min
Cartell de la 34a edició de la Setmana del Llibre en Català

PalmaAquest dimecres s'ha donat el sus a la 34 edició de la Setmana del Llibre en Català, que serà del 20 al 24 de setembre al pati de la Misericòrdia, a Palma. La lectura del pregó, que ha tingut lloc a les 18 h a càrrec del dinamitzador i dramaturg Víctor Uwagba, ha estat la primera activitat del programa, que inclou concerts, presentacions de llibres i contacontes, entre d'altres. A més, cal tenir en compte que enguany seran deu les llibreries que hi presentaran les seves propostes, un nombre superior al de les edicions passades.

"Un llibre per a mi és molt més que un entreteniment. Potser és perquè venc de la tradició oral africana, on, en acabar la història contada, a continuació, sempre hi havia una anàlisi sobre quina era la seva lliçó i la connexió que podia tenir també amb la vida en comunitat", ha expressat Uwagba en el seu discurs, que ha centrat en la importància de la llengua, rememorant figures destacades en la història de la literatura catalana i experiències personals vinculades a la lectura i als llibres. El pregó l'ha seguit un concert a càrrec d'Una Altra Juny.

Víctor Uwagba ha estat l'encarregat de fer el pregó que ha marcat l'inici de la 34a edició de la Setmana del Llibre en Català

La lectura del pregó ha estat l'acte inaugural d'una setmana plena d'activitats literàries. Així, aquest dijous, dia 21, ja es podrà assistir al primer contacontes, que tindrà lloc a les 17.30 h, a càrrec de Myotragus; a la presentació de Com un calfred, et veig, de Juny Silva, a les 18.30 h, o la presentació de Dolce far niente, de Rafel Vallbona en conversa amb Àlex Volney. Autors com Imma Monsó, Sílvia Soler, Miquel Rayó o Antonina Canyelles s'aniran succeint durant aquests dies en diverses activitats que conclouran el diumenge, dia 24, amb l'actuació en solitari de Xanguito, a les 19 h.

stats