PATRIMONI

'La casa possible' s'obre al públic a la planta noble de Can Balaguer

La museïtzació del casal reuneix una mostra de 350 peces que fa un recorregut per les cases senyorials de Ciutat des del segle XVI fins al segle XX

'La casa possible' s'ha fet realitat a Can Balaguer. La mostra que s'inaugura aquest dijous a la planta noble del casal de Palma reuneix 350 peces que conformen un recorregut per les cases senyorials ciutadanes des del segle XVI fins al segle XX.

Amb aquesta exposició permanent, titulada 'La casa possible', el públic podrà fer-se una idea de com era una casa de la noblesa mallorquina d'un temps i com hi vivien els seus habitants. 

"Can Balaguer es consolida així com un dels centres de referència del centre de Palma juntament amb el Casal Solleric, el Gran Hotel i el teatre Principal", ha afirmat el regidor de Cultura Llorenç Carrió durant a la presentació. Per una altra banda, el batle de Palma, Antoni Noguera, ha remarcat que amb aquesta inauguració “es dona veu al patrimoni cultural de la ciutat”.

La majoria de les peces que conformen la nova museïtzació prové de col·leccions municipals com ara les de Can Balaguer i Can Morell i, també, de l’antic edifici de Cort i d’altres dependències municipals.

Els espais de la mostra estan organitzats segons un criteri funcional: una sala d’entrada, una alcova amb la seva cambra, diverses estances per a recepcions, un menjador i la galeria d’un col·leccionista.

L’exposició es podrà visitar de dimarts a dissabte de 10 a 19 h i els diumenges i festius de 10 a 15 h.  D'aquest divendres al 20 de gener hi haurà visites guiades de dimarts a divendres de les 16.30 a les 18.30 h cada mitja hora i els dissabtes i diumenges, de les 10 a les 13 h, també cada 30 minuts.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF