La recepta de Miquel Calent: porc confitat amb albercoc

Porc confitat amb albercoc INGREDIENTS
1 min

Escaldam les llengües de porc en aigua bullent, a la qual haurem afegit una cabeça d’alls, una fulla de llorer, un pebre coent, un raig de vinagre i una embosteta de sal. Passats quinze minuts, les escorrem i les pelam en calent. Ara les trossejam, les adobam amb sal, pebre bo i saïm fus. Les coem en un recipient tapat hermèticament al forn a uns 125 graus durant quatre hores. Per fer la salsa, fonem el sucre en una greixonera. Quan sigui ros però no cremat, el desglaçam amb un raig de vermut negre. Hi afegim els albercocs secs de Porreres, ho cobrim amb el brou de carn i també hi tiram unes cullerades de fons fosc. Ho coem durant 45 minuts. Per muntar el plat, el primer que farem serà pintar-lo amb una reducció de palo; després hi posarem uns punts de puré de patata rústic, el porc confitat, a damunt la carn, una mica de salsa i uns bocinets d’albercocs secs i frescs. Bon profit!

Dues llengües de porc negre

Albercocs secs de Porreres

Albercocs frescs

Brou de carn

Fons fosc

Vermut negre

Sucre

Puré de patata

Reducció de palo

Sal, Vinagre, Oli d’oliva

Llorer

Pebre coent

Alls, Pebre bo

Saïm de porc

stats