Cultura 30/11/2016

Pollença: Jesse Van Ruller Trio

Ara Balears
1 min
Jesse Van Ruller.

PalmaJesse Van Ruller va començar a tocar la guitarra a set anys. El 1990 va iniciar els estudis amb Wim Overgaauw al Conservatori de Hilversum, on es va graduar amb honors el 1995.

El mateix any va guanyar el premi al millor guitarrista de jazz en el concurs de guitarra de jazz Thelonious Monk Internacional i es va convertir en el primer músic europeu a guanyar aquest prestigiós premi. El jurat, format per Pat Metheny, John Scofield, Jim Hall, Pat Martino i Mark Whitfield, era de l'opinió que Van Ruller és un dels talents més prometedors del seu temps.

Ha enregistrat i publicat diversos discos amb el seu nom i actua en format trio o quartet amb Karel Boehlee, Frans van Geest i Martijn Vink. També toca regularment amb altres grups, com l'Orquestra de Jazz del Concertgebouw, Michael Grup Borstlap i Piet Noordijk Quintet, i actua en duet amb el guitarrista Maarten Grinten.

Ha compartit escenari i ha enregistrat amb músics de prestigi com Tom Harrell, George Duke, Christian McBride, Mike STern, Kenny Washington, SFEQ, Benjamin HErman, Larry Golding i Idris Muhammad.

stats