Cultura 21/11/2023

La plaça del Born de Ciutadella acollirà dissabte la Fira del Llibre en Català

Proposen activitats de foment del llibre i la lectura per a tots els públics

Iván Martín
2 min
Responsables del Consell i l'ajuntament de Ciutadella a l'acte de presentació.

CiutadellaLa plaça del Born de Ciutadella acull dissabte la Fira del Llibre en Català, i ho fa amb diverses activitats que tenen l'objectiu de promoure la venda de llibres i fomentar la lectura. La primera part del matí de dissabte està dedicada al públic més jove i familiar, amb la presentació del llibret amb les rondalles guanyadores del premi Francesc de Borja Moll de rondalles i llegendes dels anys 2022 i 2023, i un contacontes i taller sobre l'àlbum il·lustrat Petit fabioler, de R. Carlos Barceló Portella, a càrrec d'Art per Créixer.

Cap al migdia serà el torn de la divulgació gastronòmica, amb la presentació de la publicació Sa cuina de ca n'Squella, de Bep Al·lès Salvà. Els assistents podran tastar una recepta inclosa en el llibre, el pastís de verdures, elaborada pel jove xef Pau Sintes. La degustació es completarà amb el dolç talaiòtic i cervesa talaiòtica. El capvespre s'encetarà amb l'Àgora literària, una tertúlia al voltant de la creativitat literària en la novel·la a través de l'experiència dels autors menorquins Maite Salord, Pau Faner, Josep Maria Quintana, Josep Massanés, Lluís Vergés i Joan Pons. La dinamització de l'Àgora anirà a càrrec de Carme Cloquells, acompanyada d'un suport audiovisual que il·lustrarà cada bloc temàtic.

D'altra banda, també es duran a terme els concursos lingüístics. En aquest cas, el públic podrà assistir a l'eliminatòria local de Ciutadella del concurs Carta en terra, presentat per Silve Pons. Es tracta d'un concurs adreçat a adults que competiran per demostrar els seus coneixements sobre les paraules del Diccionari Alcover-Moll, especialment les referides a Menorca. Aquesta activitat s'organitza en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques de Menorca.

Finalment, es tancarà la jornada amb el Fosquet Poètic, una proposta escènica que combina recitat, interpretació i música en directe. Els actors Josep Mercadal i Agnès Romeu són els encarregats de conduir l'espectacle, en què participaran poetes menorquins. El músic Cris Juanico interpretarà alguna de les cançons del seu nou treball, Cançons de Xerxa, sobre poemes de Joan F. López Casasnovas. Fosquet Poètic també inclourà un petit homenatge al poeta Antoni Moll i Camps, mort fa poc.

stats