Cultura 27/09/2019

Pilar Costa rectifica a mitges i exigirà el B2 de català per dirigir l'ICIB

Costa pren aquesta decisió després de la polèmica generada en els darrers dies per haver eliminat la llengua pròpia com a requisit per ocupar el càrrec

Ara Balears
1 min
La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa.

PalmaLa consellera de Cultura, Pilar Costa, ha anunciat aquest divendres en el Consell de Govern que modificarà la convocatòria per a la direcció de l'Institut d'Indústries Culturals (ICIB) i tornarà a considerar el català com a requisit per ocupar el càrrec. Tanmateix, no exigirà un C1 com s'especificava en l'anterior convocatòria publicada al gener, sinó que ara el nivell que s'haurà d'acreditar és menor: un B2.

Costa ha tornat a recordar que els estatus de l'ICIB marquen com a únic requisit per al càrrec el títol universitari, però que, "malgrat tot", farà la modificació. La consellera ha pres aquesta decisió després de la polèmica generada en els darrers dies per haver eliminat la llengua pròpia com a requisit en la convocatòria publicada en el BOIB dimarts per dirigir l'institut i posar-la com a mèrit.

Diverses entitats com l'Obra Cultural Balear i el sindicat STEI s'hi van posicionar en contra i van exigir que es revocàs la convocatòria i es tornàs a considerar el català requisit. Fins i tots els seus socis de govern de MÉS li varen demanar que ho rectificàs.

stats