L'OCB exigeix a Pilar Costa que "rectifiqui" perquè el català continuï sent requisit per dirigir l'ICIB

Bel Busquets també ha criticat la decisió i ha remarcat que "les institucions públiques han de ser un exemple en la normalització lingüística"

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha enviat un comunicat en què exigeix a la consellera de Cultura i presidenta de l'Institut d'Indústries Culturals, Pilar Costa, que "rectifiqui" i continuï considerant la llengua catalana un requisit per dirigir l'ICIB. L'entitat considera que "és una vergonya i un insult que, després de tot el que ha passat a la nostra comunitat en relació amb l'oficialitat de la llengua pròpia, el Govern faci aquesta nova reculada, que va en contra de la legalitat vigent i, també, del sentit comú", ha manifestat.

Afegeixen que no només "és imprescindible conèixer el català, sinó tenir-ne un bon nivell per dirigir un institut públic que haurà de tractar cada dia amb agents que usen habitualment i amb tota normalitat la llengua catalana".

En aquesta línia, l'OCB exigeix que "es recuperi l'acreditació mínima d'un nivell C1 de coneixement de català" i, igualment, considera imprescindible "el coneixement d'altres llengües en les quals també funciona la indústria cultural internacional".

"Si cal reprendre les mobilitzacions, l'OCB està preparada per fer-ho", ha assegurat l'entitat en el comunicat, tot recordant que "l'any 2012 va impulsar mobilitzacions massives per rebutjar la retirada del requisit de català a l'Administració pública" i que Can Alcover "va acollir dues vagues de fam d'activistes que protestaven per aquella decisió del Govern de Bauzá". 

Bel Busquets critica la decisió de Pilar Costa

La vicepresidenta del Consell de  Mallorca i consellera insular de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha lamentat a través d'una piulada que el català no sigui un requisit per dirigir l'ICIB. En el seu compte personal de Twitter, Busquets ha assegurat que "les institucions públiques han de ser un exemple en el seu compromís ferm en la normalització plena de la nostra llengua" i s'ha mostrat descontenta per aquesta decisió.

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF