Cinema
Cultura 22/07/2014

El piano de 'Casablanca' sortirà a subhasta

La casa Bonhams oferirà un lot amb el famós piano que tocava Sam al film del 1942 i trenta objectes més relacionats amb la mítica pel·lícula

Ara
1 min

BarcelonaDooley Wilson era l'actor que tocava sense parar 'As time goes by', la cançó que Rick (Humphrey Bogart) no suportava perquè li recordava la seva relació passada amb Ilsa (Ingrid Bergman). Aquest piano s'ha convertit en un protagonista més del film i tornarà a canviar d'amo en una subhasta organitzada per la casa Bonhams el pròxim novembre, segons informen diversos mitjans.

Està previst que l'instrument i trenta objectes més, com notes de rodatge, fotos autografiades de Bogart i Bergman o les portes del Cafè de Rick's, es venguin per un milió de dòlars. Els objectes s'exposaran a Los Angeles durant el mes de novembre i viatjaran a Nova York, on se subhastaran el dia 24.

El piano de 'Casablanca' va ser adquirit per última vegada el 2012 per un misteriós comprador, durant una subhasta de la casa Sotheby's, superant els 600.000 dòlars. Més endavant va fer-se públic que els compradors van ser l'actor Leonardo di Caprio i el seu soci, que volien donar l'instrument al Museu d'art de Los Angeles.

L'escena en què sona 'As time goes by' amaga més d'una curiositat: "Torna-la a tocar, Sam" és la frase que es recorda –Woody Allen va titular així una de les seves obres– però, en realitat, la frase que pronuncia Bergman al film és "Toca-la, Sam, deixa'm recordar-la". A més, Dooley Wilson va interpretar el pianista Sam sense saber tocar l'instrument, tot i que sí era cantant.

stats