Peus de porc amb ametlles
Ingredients
- Dos quilos de peus de porc
- Dues cebes
- Quatre tomàtigues
- Alls
- Llorer i moraduix
- Vinagre
- Brou de carn
- Vi ranci
- Vi negre
- Ametlles torrades
- Ametlles confitades
- Ametlles arrebossades amb sucre
- Salsa de fruita seca
- Aire de romaní
Preparació
Coem els peus a foc suau amb sal, un raig de vinagre, llorer i moraduix, fins que siguin tous. Una vegada cuits els desossam en calent procurant espenyar-los al mínim possible. Acabada aquesta tasca, els compactam i donam forma amb l’ajuda d’un motlle. Ho deixam refredar a la gelera. Tallam a bocins i marcam en una paellera els daus de peus pels dos costats. Per fer la salsa rostirem els ossos que hem llevat als peus, hi afegirem els alls, la ceba, la tomàtiga i continuarem cocció fins que sigui ben ros i melós. Ara banyam amb el vi ranci, el vi negre i el brou de carn. Ho feim reduir a foc molt suau un mínim de quatre hores. Per muntar el plat posarem una cullerada de salsa, ho fixarem amb ametlles torrades lleugerament confitades, unes ametlles confitades, unes de caramel·litzades, una mica de salsa de fruita seca i uns niguls d’aire de romaní. Bon profit!