Música en català
Cultura 01/03/2023

Els Pets, premi especial dels 25 anys d’‘Enderrock’

En l'aniversari dels guardons de la revista, també s’ha reconegut l’Auditori de Girona i la Fira Mediterrània de Manresa

ARA
2 min
Els Pets amb el premi Enderrock

Vilablareix (Gironès)Enderrock està de doble celebració: 25 anys d’història dels seus premis i 30 anys de la primera publicació de la revista. Per commemorar aquest aniversari, el mitjà de comunicació musical ha entregat uns guardons especials en un acte institucional aquest dimecres 1 de març al Mas Marroch dels germans Roca, a Vilablareix (Gironès). Els Pets, com a grup més premiat de la història dels premis, amb un total de 20 guardons, ha obtingut el premi especial. Lluís Gavaldà, després de rebre el guardó de mans de Lluís Gendrau, director editorial de la revista, ha destacat la complicitat entre el grup i Enderrock: "Vam néixer pràcticament al mateix moment i amb l'objectiu comú de fer coses boges i atrevides", ha dit el cantant del trio de Constantí.

La revista musical, que durant aquests anys ha entregat fins a 700 guardons, també ha reconegut la Fira Mediterrània de Manresa, que celebra un quart de segle, i l’Auditori de Girona, inaugurat el 2006. Jordi Fosas, director artístic del festival manresà, ha destacat la necessitat d’apostar pels "artistes joves que continuen evolucionant la música d’arrel popular". Marta Madrenas, alcaldessa de Girona i presidenta de la Fundació Auditori de Girona, ha agraït l’aposta d’Enderrock “per descentralitzar la cultura de Barcelona i apostar per Girona com a ciutat de celebració dels premis”.

En l'acte, que ha reunit personalitats com la consellera de cultura Natàlia Garriga, representants de la Diputació de Girona i membres de l'ICEC, també s'ha donat a conèixer el guanyador del Premi Joan Trayter al millor productor i arranjador, que ha recaigut en Roger Rodés de l'estudi Medusa, que treballa amb artistes com Nil Moliner, Miki Núñez o Gertrudis. El Premi Estrella Damm a una institució ha reconegut el compromís amb la llengua i la música en català del FC Barcelona, i, finalment, s'han fet públics els guanyadors dels premis de la crítica i de votació popular de clàssica, jazz i públic familiar del 2022. La crítica ha premiat Miranius de De Paper (públic familiar), Despertar de Manel Fortià (jazz) i Lectures différentes de Kebyart (clàssica); i, per votació popular, han guanyat Dagoll Dagom i Dàmaris Gelabert amb Bye Bye monstre (públic familiar), el Cor Jove Amics de la Unió amb Lux (clàssica) i Andrea Motis amb Loopholes (jazz). Per a l'ocasió, han actuat Kebyart, Roger Padrós i Mariona Escoda.

stats