Cultura 21/01/2022

La Conselleria de Cultura destitueix el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Mateu Malondra

El nou gerent serà Pere Malondra

ARA Balears
2 min
Mateu Malondra, de l’associació Placa Base.

PalmaS'acaba el recorregut de Mateu Malondra al front de l'Institut d'Estudis Baleàrics: Pere Malondra serà el nou gerent de la institució, una tasca que compaginarà amb la direcció de l'Orquestra Simfònica. La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura reestructura l'àrea de Cultura amb aquesta designació, amb l'objectiu d'impulsar "la delimitació de competències amb l'Institut d'Indústries Culturals (ICIB) des del diàleg amb el sector", segons ha comunicat la Conselleria.

El nomenament serà efectiu els pròxims dies, de manera oficial en el BOIB i després d'informar el Consell de Govern. Pere Malondra compatibilitzarà el seu càrrec amb el de la gerència de la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears (FOSIB), encara que únicament cobrarà el sou de la FOSIB. A l'IEB, comptarà, a més, amb l'ajuda d'un director adjunt, pendent de nomenament, fet que constata l'aposta del Govern de les Illes Balears per l'organisme de la Conselleria dedicat al foment de la llengua i la cultura de les Illes Balears.

Pere Malondra (Alcúdia, 1970) va ser nomenat gerent de la FOSIB el 2019 i, sota la seva direcció, el Govern de les Illes Balears ha posat en marxa el projecte de la Capsa de Música, futura seu de l'Orquestra Simfònica actualment ja en construcció amb finançament publicoprivat. Segons apunta la ,onselleria, sota la gèrencia de Malondra, l'orquestra ha estat més present en municipis de totes les Illes; i ha posat en marxa Illes Sonores, un programa de concerts, convocatòries i accions culturals que reivindiquen la feina dels compositors i intèrprets de les Illes Balears des de la recerca, la interpretació i amb un repertori més contemporani. Abans d’això, Malondra, de professió administrativa a l’ATIB des del 1992, va ser regidor de Cultura a l'Ajuntament d'Alcúdia i president de la Fundació Escola Municipal de Música d'Alcúdia durant tres mandats.

stats