ARTS ESCÈNIQUES
Cultura 09/11/2016

Pep Tosar torna al Principal per homenatjar 'Federico García', Lorca

Feia 8 anys que el dramaturg no trepitjava el teatre. Aquest diumenge hi torna amb un docudrama biogràfic sobre el poeta granadí que inclou audiovisuals, música, ball i text

Margalida Mateu
1 min
Pep Tosar estrenà ‘Federico García’ dins la programació del Grec de Barcelona 
 L’any passat.

Palmaaquest diumenge, 13 de novembre, a les 19 h s'estrena al tratre Principal de Palma l'obra 'Federico García', el nou espectacle de l'artanenc Pep Tosar sobre la figura del poeta, un viatge introspectiu per la vida i l'obra de l'autor.

Un vagó de tren esdevé l'escenari de l'obra de Tosar, el recorregut que va fer tantes vegades Federico García Lorca de Madrid a Granada fa de teló de fons. Amb aquests paisatges, captats per la càmera d'Agustí Torres, transcorre el docudrama multidisciplinari creat i dirigit per Pep Tosar (que també hi farà de rapsode) i que estarà acompanyat del ballarí Fernando Jiménez, la cantant Alba Carmona (Las Migas), el guitarrista de flamenc Jesús Guerrero (Miguel Poveda, Niña Pastori) i, a la percussió, David Domínguez.

‘Federico García’ serà a Palma el 13 de novembre, al Principal

Una obra de 80 minuts, en una única funció al Principal, que farà reviure alguns dels episodis més importants de García Lorca, des de la seva infantesa a Fuente Vaqueros a la seva mort, l'any 1936. Segons Tosar "l'espectador torna a passar la catarsi de la guerra, encara que no l'hagi viscuda".

L'obra es complementa amb la projecció d'audiovisuals d'Agustí Torres i entrevistes a persones que coneixen bé la figura de Lorca, com són diferents acadèmiques i la seva fillola, Vicenta Fernández, l'únic familiar encara viu que el va poder conèixer.

L'ARA Balears dedicarà un reportatge a l'obra i a l'autor al diari de paper d'aquest diumenge 13 de novembre.

stats