Peixets de terra: ingredients i recepta
Per arrebossar-los els passarem primer per farina, llavors per ou batut del qual retirarem l’excés amb l’ajuda d’un colador, i per acabar els passarem per pa ratllat o galleta picada
Llevam les fulles de les bledes que guardarem per a una altra elaboració. Pelam els troncs de bleda i els tallam a bocins. Posam al foc els troncs coberts de llet amb una micona de sal, pebre bo i moraduix. Ho fem bullir, a foc suau, mitja horeta. Deixam refredar dins la gelera la llet amb els tronquets sis hores mínim. Passat el temps de repòs, que servirà per reblanir i aromatitzar la verdura, degotam i eixugam molt bé els tronxos de bleda. Per arrebossar-los els passarem primer per farina, llavors per ou batut del qual retirarem l’excés amb l’ajuda d’un colador, i per acabar els passarem per pa ratllat o galleta picada. En aquest moment podríem fregir-los en oli d’oliva a uns cent vuitanta graus, però com que el que volem és una menja gustosa però baixa en calories, el que farem serà posar-los al forn a 220 graus quinze minuts. Bon profit!
Dos manats de bledes
Un litre de llet
Quatre ous
Farina
Pa ratllat
Farina d’ametlla
Tres alls
Mig manat de julivert
Sal
Pebre bo
Moraduix