Alternatilla Jazz Festival 2022
Cultura 02/12/2022

Pasquale Grasso, Toni Vaquer i Marko Lohikari estrenen l’Alternatilla Jazz Festival 2022

Porreres ha estat l'amfitrió del primer tast de jazz dels 13 concerts que es faran fins dia 11 de desembre arreu de les Illes

Alternatilla Jazz
1 min
El trio de Pasquale Grasso, Toni Vaquer i Marko Lakohiri actuen a l'Auditori de Porreres.

PalmaL'Auditori de Porreres sempre és una bona elecció a l'hora d'engalanar-se i fer sonar bona música. I així ha estat, l'Alternatilla Jazz Festival ha obert les portes al poble del Pla de Mallorca amb un primer concert de luxe: Pasquale Grasso a la guitarra, Toni Vaquer al piano i Marko Lohikari al contrabaix.

De fet, Pasquale Grasso és un dels grans noms del cartell d'enguany i ben aviat se n'han fet ressò els seus companys ocasionals de banda, Toni Vaquer i Marko Lohikari, just començar el concert. "És un honor tocar amb Grasso", deia Vaquer. I ho deia perquè aquest primer concert de l'Alternatilla és una jazz band formada per l'ocasió, un format especial per començar el certamen. I al mateix Grasso se l'ha vist notablement content i entusiasmat, dient que era el seu primer cop a l'illa i fins i tot atrevint-se a parlar la llengua pròpia.

Però, realment, els músics de jazz, de tanta qualitat malgrat que faci deu minuts que s'han conegut, sembla que fa una vida que toquen junts. I aquesta és la sensació que han donat sobre l'escenari els tres músics mentre feien ballar els dits sobre els seus instruments. Una solvència exquisida amb ornaments necessaris i ben escollits per embellir unes peces que han lluït el seu potencial.

Amb temes dels més grans, com Charlie Parker i Sonny Rollings, o originals del mateix Pasquale Grasso s'han guanyat les desenes de persones que s'han acostat a l'auditori per gaudir d'una gran vesprada de jazz.

stats