Literatura
Cultura 02/02/2023

Participació històrica en el concurs literari Amic-Ficcions: més de 5.000 alumnes inscrits

Del total de participants, 437 han estat de les Illes

ARA Balears
1 min
Més de 600 alumnes de les Illes participen al concurs d'escriptura Ficcions

PalmaEl concurs Amic-Ficcions, impulsat per l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació, que enguany ha arribat a la quinzena edició, ha assolit una participació històrica amb 5.336 alumnes inscrits, 437 dels quals han estat de les Illes. Concretament, Mallorca s'ha situat com l'illa més participativa, amb 201 joves de 32 instituts; seguida de Menorca, amb 121 inscrits de sis escoles, i Eivissa, amb 115 inscrits de sis centres educatius diferents.

En una nota de premsa, l'entitat ha celebrat el rècord de participació, que ha suposat la inscripció de 834 participants més respecte de l'edició de l'any passat, fet que ha significat un increment del 19%. Pel que fa a les Illes, els 437 alumnes inscrits han estat de 44 centres educatius i, d'aquests, el col·legi concertat Sant Josep de Maó ha estat el més participatiu de les Balears, amb 72 inscrits.

Enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n d'ESO, Batxillerat o cicles formatius de grau mitjà, el concurs cerca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants, així com fomentar l'escriptura i la literatura en català.

stats