MÚSICA
Cultura 23/10/2011

El Parlament recorda el discurs de Pau Casals a l'ONU

El Parlament commemorarà dilluns 24 d'octubre el quarantè aniversari del discurs que el músic del Vendrell va fer el 1971 davant l'Assemblea General de les Nacions Unides quan va rebre la Medalla de la Pau, i en què va reivindicar la identitat catalana

Efe
1 min
Orfeó Lleidatà

BarcelonaL'acte començarà amb la projecció de l'històric discurs del violoncel·lista, en el qual va pronunciar la famosa frase "I'm a catalan", i en què va reivindicar la història del parlamentarisme i la cultura de pau del país. Seguirà amb la interpretació, a càrrec de l'Orfeó Lleidatà d'El cant dels ocells, que Casals va interpretar davant l'Assemblea de les Nacions Unides. Casals trencava així l'exili musical que s'havia imposat com a protesta per la situació política espanyola: havia promès no tocar en públic fins que Catalunya recuperés les llibertats.

Durant l'acte, presidit per la Presidenta del Parlament, Núria de Gispert, la cambra rebrà el premi Constructors de Pau, que per primera vegada atorga l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP). El Parlament rep la distinció pel que "representa i simbolitza, com a màxim exponent de la sobirania que emana del poble de Catalunya".

L'acte continuarà amb un concert de l'Orfeó Lleidatà, que celebra el cent cinquanta aniversari, durant el qual s'escoltaran els espirituals negres Amén i Vell peregrí, i les tradicionals catalanes El rossinyol i Molt lluny d'aquí. L'acte es tancarà amb Els segadors.

stats