MÚSICA
Cultura 16/05/2016

Palma substitueix la setmana musical del Corpus per una 'primavera' de concerts a més espais

El cicle es durà a terme del 21 de maig al 17 de juny i inclourà 20 actuacions gratuïtes. La Simfònica oferirà un concert al Born amb M. del Mar Bonet el 10 de juny

Y.tarramera
3 min
la Simfònica actuarà al passeig del Born el proper 10 de juny

PalmaDonar forma a una obra de les dimensions del 'Rèquiem' d'Hèctor Berlioz requereix, com a mínim, un gran cor i una gran orquestra de metalls. El primer estarà representat pel Cor Jove del Principal, el de Sant Josep de Palma, l'Orfeó l'Harpa d'Inca i el Cor Pro Música Chorus de Sóller. Pel que fa a l'orquestra, serà la Jove Simfònica del Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca la que haurà d'assumir el repte de fer sonar la que es coneix també com la 'Gran Misa dels Morts'.

Serà el proper 21 de maig, però fa més de dos mesos que els joves estudiants d'entre 15 i 18 anys que integren l'orquestra assagen la peça. L'escenari triat tampoc no serà senzill, ja que el concert es farà a la Seu, un emplaçament que s'incorpora per primer cop al festival de música Palma de Primavera organitzat per l'Ajuntament en substitució a la setmana del Cicle de concerts del Corpus que s'organitzava fins ara.

Palma de Primavera suposa més quantitat de concerts –un total de 20 actuacions– i nous escenaris, com ara la ja esmentada catedral, els jardins de Natzaret, el passeig del Born i el teatre Mar i Terra, a més del pati del casal de barri de Can Alonso i del parc de les Fonts. Repeteixen o es reincorporen al festival els patis de Can Oms, el Casal Solleric, l’Estudi General Lul·lià, el centre d’Història i Cultura Militar de les Balears, la Misericòrdia, l’Audiència Provincial, Palau March, Museu de Mallorca i els jardins del Centre de Cultura sa Nostra. I és que la voluntat de Cort és "arribar a tots els barris, donar més contingut, corregir algunes coses i mantenir les que funcionen", segons ha explicat aquest dilluns durant la presentació del programa el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Miquel Perelló.

El programa final és el resultat de la coordinació de tres dels principals protagonistes que conformen el festival: la Simfònica de Balears, el Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca i la Banda Municipal de Palma. La primera actuarà el proper 10 de juny, a les 20 hores, juntament amb Maria del Mar Bonet al passeig del Born.

La Banda Municipal de Música ocuparà el proper dia 3 de juny el pati de la Misericòrdia, on interpretaran peces relacionades amb la dansa i la música de compositors com el valencià Armando Blanquer. Més enllà d'aquesta actuació, la formació oferirà un cicle de concerts gratuïts al carrer del 24 de maig i fins al 16 de juny, que prendrà com a escenaris les diferents places de Ciutat.

Música als patis

Una altra de les actuacions destacades i que servirà per obrir Palma de Primavera serà el concert que oferirà la cantant Núria Graham aquest dissabte al pati de Can Oms. El proper 27 de maig el teatre Mar i terra acollirà el col·loqui i concert homenatge a Joan Coll Company a càrrec dels guitarristes Guillem Noguera i Toni Perelló. Dos dies després, el pati del Solleric serà l'escenari del pianista Tobias Kich, que oferirà peces del període romàntic del s. XIX. Més piano, aquesta vegada al pati de l'Estudi General Lul·lià, on oferirà un recital la intèrpret Lydie Solomon.

Sota el títol 'Les músiques de Shakespeare', a l'antic convent de Santa Margalida tindrà lloc un espectacle multidisciplinari interpretat per l'actor Rodo Gener i la soprano Marga Rodríguez. També s'incorporen nous estils com el flamenc, que tindrà la seva presència el 16 de juny als jardins del Centre Sa Nostra amb la interpretació del guitarrista flamenc Manuel Carmona, acompanyat de la guitarra de Jordi Tugores i la percussió de José Llorach.

Completen el programa les actuacions de Palma Gospel Singers, 3 de juny als jardins de Natzaret; L'acadèmia 1830, el 4 de juny al pati de l’Audiència Provincial; Percussió o no + Cumie, 9 de juny al Palau March; la Jove Orquestra de les Balears, l'11 de juny als jardins de Natzaret i la Coral Juvenil de Joventuts Musicals, que tancarà el cicle el 17 de juny al Museu de Mallorca.

Totes les actuacions seran gratuïtes.

stats