Cultura 31/07/2021

Palma rep les estrelles del demà del cinema espanyol

L'Atlàntida Film Fest s'alia amb la revista britànica 'Screen International', que revela els que considera els talents més emergents

2 min
Alguns dels directors i actors seleccionats per Screen International per formar part d’Spain Stars of Tomorrow.

PalmaEl protagonista clar de l’agenda cultural d'aquesta setmana és l’Atlàntida Mallorca Film Festival. Aquest, a la vegada, té els seus propis caps de cartell. Més enllà de les estrelles Judi Dench i Stephen Frears, així com Laurent Garnier i C. Tangana, el festival ha estrenat enguany una col·laboració de luxe amb la revista de cinema britànica Screen International. En el marc de l’Atlàntida, la publicació ha anunciat els deu noms propis espanyols que considera que marcaran el futur del cinema a l’Estat: són les Spain Stars of Tomorrow. 

Així, les estrelles del demà del cinema espanyol, segons la revista, són Elena López Riera, Álvaro Gago, JiaJie Yu Yan, Jone Laspiur, Berta Castañé, Dariam Coco, Mireia Oriol, Ton Vieira, Guillermo Lasheras i Àlex Monner.

Alguns d’aquests actors, actrius i directors han passat pel festival i han participat en diverses activitats acompanyats per Elisabeth Cabeza, corresponsal a Espanya de Screen International i membre del comitè de selecció d’Stars of Tomorrow. L’actor Antonio de la Torre (AzulOscuroCasiNegro, El reino, La trinchera infinita) serà el mentor d’aquesta generació de nous talents. 

El director de l’Atlàntida Mallorca Film Fest i fundador de Filmin, Jaume Ripoll, afirma que és “un honor col·laborar amb Screen International”, ja que el projecte Stars of Tomorrow contribueix al “principal pilar” de l’Atlàntida i Filmin, que és “donar suport al nou talent en la recerca de finançament, distribució i projecció internacional”. “Aquesta selecció de deu talents reafirma el compromís conjunt per artistes amb talent, ambició i ganes d’innovar”, defensa Ripoll. 

Matt Mueller, editor de Screen International, afegeix: “Estam emocionats d’associar-nos amb l’Atlàntida Mallorca Film Fest i Filmin per a aquesta edició inaugural d’Spain Stars of Tomorrow. Estam ansiosos per presentar deu talents destacats d’Espanya en el festival i elevar el seu perfil en la indústria internacional. Stars of Tomorrow és una iniciativa de la qual estam molt orgullosos i esperam que sigui la primera de moltes altres edicions”.

El programa Stars of Tomorrow del Regne Unit i Irlanda està en marxa des del 2004 i alguns han estat John Boyega, Emily Blunt, Robert Pattinson, Michaela Cowell, Carey Mulligan, Florence Pugh i Paul Mescal. La iniciativa Arab Stars of Tomorrow va arrancar l’any 2016 i va mostrar talents com el director marroquí Alaa El Din El Jem, el director libanès Mounia Akl i l’actriu palestina Maria Zureik.

Premis Mallorca Talents Lab

Balearic, de Ion de Sosa i coescrita per Juan González; Saturn, de Daniel Tornero, i Ultravioleta, de Mamen Díaz i Violeta Rodríguez, són els projectes premiats pel jurat en aquesta quarta edició dels premis Mallorca Talents Lab. Hi han competit fins a dotze cineastes que, durant aquests dies de festival, han rebut assessorament per part d’experts de la indústria. Hi han participat sis llargmetratges de ficció i sis de documental. Balearic és la ficció que s’endú 50.000 euros; Saturn, el documental, 20.000. 

Per la seva banda, Ultravioleta, de Mamen Díaz i Violeta Rodríguez, ha rebut el premi Abycine Lanza –del Festival Internacional de Cinema d’Albacete–, la qual cosa li permetrà participar en el Lab Lanza que organitza Abycine, com a projecte seleccionat.

stats