Arquitectura
Cultura 01/06/2023

Open House Palma fa una crida perquè edificis públics i privats obrin les portes

Entre el 6 i el 12 de novembre, arriba la tercera edició del festival per mostrar els millors exemples d’arquitectura i disseny de la ciutat

ARA Balears
2 min
Interior del palau del Consell de Mallorca

PalmaOpen House Palma fa una crida perquè propietaris i gestors d’edificis públics i privats obrin les portes durant un cap de setmana, amb motiu de la 3a edició del festival d’arquitectura. Les activitats del festival s’allargaran durant una setmana, entre el 6 i el 12 de novembre, mentre que les jornades de portes obertes a edificis es limitaran al cap de setmana de l’11 i el 12 de novembre. L’objectiu de l’esdeveniment és mostrar a la ciutadania els millors exemples d’arquitectura i disseny de Palma.

Fins a 70 edificis del centre històric i de diferents barriades de la ciutat participaren a les jornades de portes obertes durant l’edició de l’any passat. Un dels objectius de l’Open House Palma és donar l’oportunitat als ciutadans de conèixer de manera gratuïta l’interior d’aquests espais, que habitualment estan tancats o ocults a la ciutadania en general. 

Exterior d'un dels nous habitatges privats del Terreno.
Voluntaris del festival d'arquitectura mostraren també l'interrior del nou edifici.

En l’edició del 2022 es mostraren edificis públics catalogats, que són bens patrimonials de la ciutat. És el cas del palau del Consell de Mallorca, del Casal Solleric o de Can Oleo. Els assistents al festival també tengueren oportunitat d’entrar dins edificis privats, com són les noves promocions d’habitatges de la barriada del Terreno, la casa Plywood o l’Split House.

Promoció de l'IBAVI del carrer de Salvador Espriu.
El marès és visible tant a l'exterior com a l'interior d'aquesta promoció de l'BAVI.

Open House Palma és esdeveniment plural i multidisciplinari en què tothom hi té cabuda. Té l’esperit d’obrir la ciutat, l’arquitectura i el patrimoni a tots els veïns i veïnes, agents socials, tècnics i professionals. L’objectiu és involucrar de manera transversal associacions i col·lectius locals, per enfortir el teixit social i cercar la participació ciutadana.

Com hi poden participar els propietaris i gestors d'edificis?

Open House Palma ja ha obert el termini per incorporar edificis a l’edició 2023. Els propietaris d’edificis privats o gestors d’espais públic poden posar-se en contacte amb l’organització del festival enviant un correu electrònic a aquesta adreça:

edificis@openhousepalma.org

o bé emplenant el següent formulari:

https://forms.gle/VK8EQjTqTZGiLeWdA

Imatge promocional de l'Open House Palma 2023.
stats