CÒMIC
Cultura 25/10/2016

La nova onada d'autors de còmic exposa a la capella de la Misericòrdia

Un recull de les obres de 39 artistes es podrà visitar fins al 5 de novembre inclòs dins de les activitats del Còmic Nostrum

M. Mateu
2 min
Cartell de l'exposició 'La nova onada' d'autors emergents de Guillermo Sanna

PalmaJoves creadors han estat els protagonistes aquest dimarts de la presentació a la capella del Centre Cultural la Misericòrdia de l'exposició 'La nova onada' d'autors emergents de les Illes Balears, emmarcada en el Festival Còmic Nostrum 2016.

La mostra la formen 39 autors entre il·lustradors i guionistes, que han creat 31 còmics de dues pàgines cadascun sobre temàtica marinera, elegida enguany per al festival.

Els artistes emergents també volen, doncs, deixar la seva empremta amb la participació en aquest Còmic Nostrum, una nova fita en la seva trajectòria. Tot i la seva joventut, són autors experimentats en publicacions d'Edicions del Despropòsit, 'El Jueves', la 'Cúpula', Internet, 'Esquit', 'La Deriva', 'Petits cadàvers embolicats en plàstic', etc.

Presentació de l'exposició 'La nova onada' amb Jaume Albertí i Bartomeu Seguí de Còmic Nostrum i Francesc Miralles, vicepresident del Consell Insular de Mallorca

Els dibuixares emergents que participen en aquesta exposició són Guillermo Sanna (autor també del cartell de l'exposició i actualment treballant per a Marvel Comics), Agus Ripoll, Beatriz Colom (Almallutx), Carlos Riera, Charly Jofre, Daniela Kropeit, David Riera (Cendres d'Asgard), Elena Rodríguez, Enric Pujades, Felio Brenes, Flavia Gargiulo, Francesc Grimalt (Míseres), Gonazlo Aeneas, Ihrlie Serra, Jaume Font, Jaume Mayans, Javier Barrera ('La Cleda', amb guió d'Agnès Llobet), Javier Crux, Joana Van Dasselaar, Jordi Prunés, Josep Oliver i Bart Torres ('El Joven Lovecraft'), Juanfran Mota, Kristofer Montenegro, Loreto Aroca, Margalida Vinyes ('Catalina, la cuinera de l'òpera'), Marta Masana ('El Jueves'. Còmic autoeditat: Mocca Cafè), Miquel Noguerol, Motxuel, Nívola Uyà, Pato Conde, Pau Arévalo, Pelopantón (parella de creadors multidisciplinaris), Pepmi Garau, Pere Banek, Pere Pau Sancho, Pere Salvà, Rubén Chacón, Sara Villalón, Sebastià Cabot i Timothy Llompart.

La nova onada de comicaires exposa a la capella de la Misericòrdia

L'exposició ha quedat inaugurada aquest dimarts a la capella del Centre Cultural la Misericòrdia i hi han assistit el vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles; el coordinador de 'La nova onada', llibreter i editor, Jaume Albertí, i Tomeu Seguí, president del Clúster del Còmic i Nous Mèdia. A l'acte hi han acudit un gran nombre dels artistes exposats i un centenar d'amants de la quadricromia. 'La nova onada' podrà visitar-se fins al pròxim 5 de novembre.

stats