Art
Cultura 18/09/2023

Nova edició del cicle TardOral: tradició i actualitat per preservar el patrimoni immaterial

Maria del Mar Bonet serà la gran estrella musical del cicle

ARA Balears
1 min
Concert de Llavors de fonoll a Consolació, Sant Joan.

PalmaLa Fundació Mallorca Literària ha presentat aquest dilluns la nova edició del cicle TardOral amb gran nombre i una gran diversitat d'activitats per tal de posar el focus en la cultura de Mallorca, preservar el patrimoni immaterial i donar importància a la paraula dita i la transmissió de la cultura tradicional. El Consell de Mallorca ha explicat que el cicle començarà aquest mes de setembre i s'allargarà fins al desembre.

Un dels atractius d'aquesta edició és la diversitat pel que fa a llenguatges i formats. Entre altres activitats, estan programades actuacions musicals, teatre immersiu, xerrades, activitats infantils i diverses trobades al voltant de la taula per reivindicar la cançó com a espai de trobada. La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha destacat que amb aquest cicle volen fer incidència en la importància de l'oralitat en la transmissió del patrimoni immaterial. "Avui dia aquesta transmissió pren la forma de propostes artístiques innovadores, que parteixen de la cultura d'arrel, però que utilitzen formats i llenguatges actuals, a partir dels quals és com avui dia es pot donar a conèixer aquest patrimoni oral", ha assegurat la vicepresidenta.

Per la seva banda, Carme Castells, directora de la Fundació Mallorca Literària, ha informat que Maria del Mar Bonet serà l'estrella musical d'aquesta edició amb el concert que durà a terme a Sant Joan. L'actuació serà un homenatge al pare Ginard, basada en les tonades i cançons recollides per Ginard en el Cançoner Popular de Mallorca.

En la presentació del cicle també han explicat que, com cada any, duran a terme diverses activitats per a tota la família durant el dia de Tots Sants. Podreu trobar tota la programació de TardOral aquí.

stats