Agenda cultural
Cultura 17/12/2023

No te'n perdis ni una

Algunes recomanacions culturals per la setmana que ve

3 min
La gala de Nadal Eclèctic

La setmana que comença, amb Alba Tarragó

No faltaré al concert exclusiu que farà Salvatge Cor a la sala Sabotage de Palma. Liderada pel poeta, productor i compositor Llorenç Romera Pericàs, la banda celebra així el seu desè aniversari. Amb motiu de l’ocasió, Salvatge Cor oferirà una posada en escena única per, a més, celebrar el llançament del seu darrer àlbum, titulat Cruïlla, ara en vinil. Per a aquest concert, els components del grup han tornat a imaginar dos dels seus èxits més aclamats, la pell de la pell i Cruïlla, i han inclòs les versions acústiques de dos títols nous, desgavell i crui crui. Així, els assistents a l’espectacle podran assaborir un petit tast de tot el que tenen previst per a aquest any 2024. Divendres, 22 de desembre, a les 21 h. 

Posaré a tot volum la nit de Nadal el disc de nadales més top que hauríem pogut imaginar. El productor Roots ha ajuntat les veus més destacades de la música urbana catalana a l’àlbum Nadal Mix 2023, publicat el 12 de desembre. Peus freds, amb Maria Hein, i Rafa Nadal, amb Mushka, són les meves preferides, juntament amb els temes de 31 FAM o Ferran Palau. 

L’àlbum Nadal Mix 2023

Passejaré fins a la llibreria Drac Màgic de Palma per assistir a la presentació del nou llibre de Xisca Homar, Filosofia Salvatge, que –a més– té pròleg de Sebastià Portell. Dimarts, 19 de desembre, a les 19 hores. 

Reservaré per celebrar la festa del curtmetratge, coincidint amb el solstici d’hivern, que a Palma convoca la Mostra de Cinema LGTBI Out! a Flassaders. Elsa, d’Albert Carbó, i La lavadora, de Diane Malherbe, seran algunes de les projeccions. Dijous, 21 de desembre, a les 19 h.

La Mostra de Cinema LGTBI Out!

Passaré un guster de veure les combinacions impossibles que sorgiran a l’escenari de la sala Es Gremi durant la gala de Nadal Eclèctic. Enguany, fins a 21 bandes i artistes de l’escena musical mallorquina –Da Souza, Fades, Maria Hein, Reïna o Júlia Colom, entre d’altres– es tornaran a emparellar a l’atzar per fer una cançó que serà seleccionada per sorteig a partir d’una mà innocent. Els encarregats de conduir la vetllada seran Inès Mateu i Sion Capçana. Dijous, 21 de desembre, a les 20 h. 

La setmana que comença, amb J. A. Mendiola

Aconsellaré anar fins al teatre Principal de Palma per escoltar un cop més, un any més, el famós oratori de gairebé obligat compliment. Naturalment que es tracta d’El Messies, que es representarà amb la participació dels espectadors que ho vulguin fer. En cas que no hi hagi quòrum, l’Orfeó Ramon Llull, juntament amb el cor de cambra Ars Antiqua i una orquestra de cambra amb 16 músics, ja s’encarregaran d’acompanyar Irene Mas, Mar Campo, Toni Aragón i Joan Miquel Muñoz en la selecció de peces, entre les quals no faltarà el famós i apocalíptic Al·leluia. Dirigeix Fernando Marina i a l’orgue, Pedro Aguiló. Divendres, 22 de desembre, a les 20 h.

Aniré al teatre Principal per complir amb una altra tradició, la del concert de Nadal dels Cors del Teatre Principal, des del Petitons fins al titular, un repertori eclèctic, divertit i sobretot entretingut. Els petits començaran amb El noi de la mare i el cor titular acabarà amb Have Yourself a Merry Little Christmas. Tots junts cantaran Santa nit i Fum, fum, fum. Dimecres, 20 de desembre i dijous 21, a les 20 h.

El concert de Nadal dels Cors del Teatre Principal

Faré un cop d’ull, millor dit, una bona aturada a Embat Llibres per escoltar Gerard Adrover com parla sobre La rasa, una de les novel·les d’Andrei Platónov, escrita el 1930, en la qual descriu una sèrie de personatges que pensen que el socialisme soviètic s’ha de fonamentar sobre la puresa de la raça, la seva. Divendres, 22 de desembre, a les 18 h.

Recomanaré el Concert Extraordinari de Nadal que la Capella Mallorquina, dirigida per José Martínez i SimfoVents, per part de Francisco Valero-Terribas, interpretaran una Gala Lírica al Palau de Congressos de Palma. Divendres, 22 de desembre, a les 20 h.

La Capella Mallorquina

Gaudiré de bell nou amb la Capella de la Seu, que dirigeix Joan Company, i que, per primera vegada, crec, sumaran el talent de l’Orquestra Simfònica Illes Balears, a les ordres de Pablo Mielgo. Tot això per interpretar una selecció de les sis cantates que conformen l’Oratori de Nadal, de Johann Sebastian Bach. Serà amb quatre solistes de primer nivell, com Maia Planas, Leandro Marziotte, Víctor Sordo i Tomeu Bibiloni. Tindrà lloc dins l’altar major, que fa pujar ostensiblement la qualitat de la interpretació. Divendres, 22 de desembre, a les 20 h. 

stats