No te'n perdis ni una
Cultura 01/04/2023

No te'n perdis ni una

Algunes recomanacions culturals per la setmana que ve

3 min
El grup manacorí Reïna

La setmana que comença, amb Alba Tarragó

Em contagiaré del “bon rotllo” del darrer disc de Pau Vallvé, titulat :) –un smiley. Vallvé oferirà un concert únic al teatre Principal de Palma en companyia de la banda mallorquina Amulet. L’artista, que es caracteritza per un estil més acústic i íntim, torna amb el seu disc més positiu i rítmic fins a la data, un àlbum que sona en plural i en comunitat, per les diferents veus que s’hi poden trobar. Així, el concert promet ser una oportunitat no només per ser-ne espectadors passius, sinó per participar-hi cantant, tot i la solemnitat de l’escenari. Per part seva, Amulet presenta el seu segon disc, Petit Viking, que han gravat i produït íntegrament a Tramuntana Estudis. Dimarts 4 d’abril a les 20 h.

Descobriré la figura de Dolores Sampol en l’exposició dedicada a ella, Dolores Sampol. Pintora. 1954 – 2020, que el Casal Solleric va inaugurar recentment. Aquesta mostra, que conté més de 60 obres pictòriques i una seixantena més de documents, esbossos i notes, permeten a l’espectador fer una immersió profunda en l’obra de l’artista.

No fallaré a la presentació –de la mà de Laura Jurado a Rata Corner– del llibre Tacats de desig, de l’historiador Tomeu Canyelles, sobre l’oci i l’erotisme de les Balears al final del segle XX. Dimecres 5 d’abril a les 19 h.

Cercaré a IB3 a la carta el film Totes les Aurores –preestrenat al teatre Principal de Palma el 30 de març i estrenat el 2 d’abril a la televisió– per veure aquesta producció. Es tracta del primer documental que es fa dedicat a Picornell i a la seva història, protagonitzada per l’actriu Agnès Llobet.

Gaudiré d’escoltar en directe el grup manacorí Reïna, que actuaran a S’Altra Mobo, un esdeveniment organitzat a la Farinera de Llubí per la revista S’Altra Música i el festival Mobofest. Juntament amb els de Manacor, actuarà una de les veus de moda en l’escena musical jove catalana, Socunbohemio, i els poblers Caspary. A més, S’Altra Música celebrarà els dos anys de vida que acaben de fer amb la publicació del desè número de la revista. Divendres 7 d’abril a les 20 h.

La setmana que comença, amb J. A. Mendiola

Arribaré fins a Inca, al teatre Principal, per escoltar la soprano Aina Campaner, acompanyada al piano per Francesc Blanco, per a l’espectacle Música de cine. Com el seu nom indica, podrem veure en una gran pantalla algunes de les seqüències mítiques de la història del cine, mentre els dos intèrprets oferiran des de conegudes i famoses àries d’òpera, de Verdi, Mascagni, Lakmés, Gounod i Puccini, que han utilitzat en pel·lícules tan mítiques com Pretty Woman, Encís de Lluna, El padrí, Romeu i Julieta... fins a d’altres d’originals i no menys famoses com Els Miserables, La La Land, West Side Story… Impossible no gaudir-ne. Diumenge 9 d’abril a les 19 h.

Veuré a La Fornal, de Manacor, la lectura dramàtica que Joan Gomila ha fet del mític personatge de Cordèlia, la filla del rei Lear, dirigida per Frederic Roda i interpretada pel mateix Joan Gomila, Albert Mèlich i Maria Antònia Salas. Dissabte 1 d’abril a les 20 h i diumenge 2 d’abril a les 19 h.

Retré un merescut homenatge a una de les grans actrius de la història del teatre espanyol, Lola Herrera, famosa per la seva interpretació de Cinco horas con Mario, de Miguel Delibes. Serà a l’Auditòrium del passeig Marítim de Palma on representarà, amb Lola Baldrich i Ana Labordeta, l’obra original de Juanma Gómez i Daniel Dicenta Herrera, Adictos. Dissabte 1 d’abril a les 20 h i diumenge 2 a les 18 h.

Repetiré a la Seu amb la Coral Universitat de les Illes Balears i l’Orquestra Simfònica, sota la direcció de Joan Company i Pablo Mielgo, respectivament, la interpretació d’Un Rèquiem alemany. Op. 45, de Johannes Brahms, amb la participació de la soprano Maria Sardaryan i el baríton Hanno Muller Brachmann. Dilluns 3 d’abril a les 20 h.

Compraré, sens falta, la darrera criatura dibuixada per Rafel Vaquer, pare i mare de Johnny Roqueta, per a l’ocasió amb el retorn de Madò Olivera, la protagonista d’Història de les Illes Balears, amb el títol de Sa Galera. L’illa de les mil històries. El dibuixant és també autor dels textos, assessorat per l’arqueòleg Jorge Argüello, i, a partir d’un jaciment a l’illot que dona títol a la publicació, ens contarà quatre mil anys de la nostra història. Es presenta dissabte 1 d’abril a la plaça d’Alexandre Ribas de Can Pastilla, just davant l’illot de la Galera, a les 12 h.

stats