Agenda cultural
Cultura 17/03/2023

No te'n perdis ni una

Algunes recomanacions culturals per la setmana que ve

3 min
Cartell de l'acte de l’activista Rafaela Pimentel

La setmana que comença, amb Alba Tarragó

Aprofitaré el programa de Dies de Dansa, que el teatre Principal d’Inca ofereix per apropar el públic a la dansa contemporània i, concretament, a algunes companyies de l’Illa. Aquesta proposta permet veure diversos projectes en poc espai de temps i a un preu assequible. El passi inclou un espectacle itinerant –que es podrà veure dues vegades–, un espectacle de petit format i dos espectacles de format mitjà. Les peces incloses són: Cinc episodis d’un error, El fin de las cosas, d’Inés Sarmiento; I’m (t)here, d’Aurora Bauzà i Pere Jou, i Ballarina, de Sonia Gómez. Divendres 24 i dissabte 25 de març, a les 21 h. 

Faré sonar al cotxe Mushkaa, el meu darrer descobriment musical. Aquest és el pseudònim darrere el qual s’amaga la germana de la famosa Bad Gyal, Irma Farelo. El seu darrer senzill, Sembla mentida, un reggaeton en català, ha estat el culpable que m’hagi enganxat a la seva música. Abans, ja havia publicat un tema amb The Tyets, Tonteo, i un altre amb 31 Fam, Bona vida.

Mushkaa

Coneixeré la realitat de les dones migrades i l’explotació que pateixen en l’àmbit laboral de la mà de l’activista Rafaela Pimentel, que serà al centre Flassaders de Palma per fer una ponència. Dimarts, 21 de març, a les 9.30 h. 

Aniré amb les companyes de la feina a CineCiutat a veure Sick of Myself, una pel·lícula dels productors de l’exitosa La peor persona del mundo. Aquesta comèdia negra, enginyosa i provocadora, és la història de Signe i Thomas, els quals tenen una relació de parella malsana i competitiva.

Cartell de la pel·lícula Sick of Myself,

Posaré molta atenció a la conversa entre les autores Cati Moyà i Marta Sanz, que faran a Rata Corner per presentar Persianas metálicas que bajan de golpe, el darrer llibre de Sanz. Estic molt intrigada per saber què explicaran –sense fer espòilers d’aquesta novel·la, que es caracteritza per un gènere que no acostum a llegir, la ciència-ficció. Sigui com sigui, aquesta història distòpica promet ser tot un radical joc literari. Dilluns, 20 de març, a les 19 h.

La setmana que comença, amb J. A. Mendiola

Celebraré el Dia mundial de la poesia amb l’homenatge que l’Obra Cultural Balear retrà a la poeta Antonina Canyelles, de la millor manera que es pot fer, que no és altra que recitant els seus poemes. Un acte, en el qual, sota el títol de La meva vida reclama llibres i jardins, a Can Alcover, intervindran Noèlia Díaz Vicedo, Àngels Cardona, Aina Ferrer, Jèssica Ferrer, Glòria Julià, Maria Victòria Secall, Aina Riera, Apol·lònia Serra, Laura Torres Bauzá i, per descomptat, Antonina Canyelles, amb actuació del grup poeticomusical Tallats de Lluna. Dimarts, dia 21 de març, a les 19 h.

Veuré al teatre Principal de Ciutat com i de quina manera aquesta troupe valenciana dona vida a Pròsper i Ariel, entre d’altres, protagonistes de La tempesta, la darrera obra que va escriure William Shakespeare, en versió i direcció de Roberto Garcia, en la qual la principal protagonista és interpretada per Teresa Lozano. Dissabte, dia 25 de març, a les 20 h.

La tempesta

Escoltaré com Studium Aureum, formació dirigida per Carles Ponseti, interpreta a l’Auditori del Conservatori alguns dels millors madrigals de la història de la música, amb Claudio Monteverdi com a gran protagonista i del qual podrem escoltar fins a vuit de les deu peces que conformen la funció. Barbara Strozzi i Giovanni A. Rigatti completen la nòmina de compositors. Dilluns, 20 de març, a les 20.30 h.

Aniré fins al Casal Solleric per gaudir, fruir i molt més de les pintures i dibuixos de Dolors Sampol, Pintora, en aquest recull i homenatge, que, com gairebé sempre, arriba una mica tard, però que serveix de merescuda lloança al talent i l’elegància d’una artista que va viure amb un somriure als llavis i un llapis entre els dits. Dijous, 23 de març, a les 19.30 h.

Pintora, de Dolores Sampol

Gaudiré de la darrera versió que es fa a l’Auditori de Manacor de la divertida sarsuela, Ai quaquin que has vengut de Prim!, la qual per a l’ocasió signen Sebastià Rubí, Antoni M. Servera, Joan Toni Sunyer i Antoni Parera Fons. Interpretada per Daniele Fregapane, Cristina Brunet, Montse Mozo, Jaume Obrador, Sergi Gil, Núria Martín i Ferran Montero, acompanyats per la Banda de Música de Manacor, dirigida per Eduard Bernabeu, i amb la participació del Cor de Cambra Ars Antiqua. Del 23 al 27 de març.

stats