Agenda cultural
Cultura 20/01/2023

No te'n perdis ni una

Algunes recomanacions culturals per la setmana que ve

3 min
Imatge de l'espectacle de ball 'Man Ray'

La setmana que comença, amb Alba Tarragó

Botaré al concert d’Antònia Font, que organitza l’Ajuntament de Palma amb motiu de les festes de Sant Sebastià. En previsió que sigui l’esdeveniment més multitudinari de les festes patronals de Ciutat, Cort ha hagut de canviar-ne la ubicació, que havia de ser al parc de la Riera i que, finalment, es farà a Son Fusteret. Reconec que hi vaig amb les expectatives bastant altes, després de tots els vídeos que vaig veure de l’actuació que varen fer a Inca, a la qual no vaig poder anar. Sigui com sigui, i malgrat el fred, sé cert que Joan Miquel Oliver, Pau Debon, Jaume Manresa, Joan Roca i Pere Debon ho donaran tot per fer-nos cantar i ballar amb ells. Dissabte 28 de gener a les 20 h.

Gaudiré de l’obra de teatre Casa de nines, d’Henrik Ibsen, dirigida aquesta vegada per Antoni Rosselló i interpretació de Melany Arias, Jaume Mut, Catalina Pou i Sebastià Adrover, al Teatre de Manacor. Fris d’endinsar-me en aquest drama domèstic, que encara és tan vigent. Divendres 27 de gener a les 19.30 h. Dissabte 28 a les 19 h. Diumenge 29 a les 18 h.

L’obra de teatre Casa de nines

Continuaré llegint la darrera novel·la que he encetat, Encuéntrame, d’André Aciman. Es tracta de la segona part del meu film guilty pleasure, Call me by your name, que també està basada en el llibre homònim d’Aciman. 

Donaré una oportunitat a la sèrie que acaba d’estrenar HBO, The last of us, a petició del meu al·lot. Està basada en un videojoc de PlayStation amb tota una història darrere. La protagonista és una al·lota que lluita contra criatures canníbals en uns Estats Units postapocaliptics.

La sèrie d'HBO, 'The last of us'

Exploraré la figura de Man Ray (Emmanuel Radnitzky), l’icònic fotògraf nord-americà, des d’un punt de vista totalment diferent. La companyia valenciana Taiat Dansa duu al teatre Principal de Palma l’espectacle de ball Man Ray, per posar el focus en la relació fetitxista que va tenir el creador amb les seves muses. Per extensió, l’obra aborda totes les relacions entre els artistes homes i els seus models femenins. En definitiva, un tema apassionant. Dissabte 28 de gener a les 20 h.

La setmana que comença, amb J. A. Mendiola

Celebraré els 30 anys del Teatre del Mar. Dissabte tindrà lloc l’acte central de la festa d’aquest aniversari tan assenyalat, que s’iniciarà amb les paraules del president de la Fundació, Joan Mas. A continuació, es presentarà el llibre en què es reflecteixen les tres dècades d’existència de l’emblemàtic teatre, amb portada de l’artista Ferran Aguiló. Tot seguit, Biel Mesquida Amengual, a qui es concedirà la T de plata com a membre honorífic del patronat, recitarà Blai Bonet. Miquel Àngel Aguiló hi posarà la música i Marina Nicolau recitarà Biel Mesquida. La cloenda es farà amb el documental Un teatre pel poble II. Dissabte 28 de gener a les 20 h.

Aniré fins a l’Auditori del Conservatori per escoltar el concert mensual que la formació Studium Aureum ofereix als seus incondicionals. Per a l’ocasió, l’orquestra i el cor que dirigeix Carles Ponseti oferiran un concert dedicat íntegrament a la música del compositor noruec Ola Gjeilo, per a solista, cor, oboè, quartet de corda i piano. Dilluns 23 de gener a les 20.30 h.

Cartell del concert de la formació Studium Aureum

Escoltaré i veuré al teatre Principal de Ciutat El tocadiscos de Joan Fuster, un homenatge a l’homenot, a càrrec d’Alfred Picó i Lara Salvador, amb música i altres veus en directe que proporcionaran una visió peculiar de l’intel·lectual a través dels seus comentaris sobre la Nova Cançó. Diumenge 29 de gener a les 18 h.

Repetiré al teatre Principal de Palma. Després de l’homenatge que varen fer a Rafel Ramis al seu poble, Bunyola, on llueix el rètol de Teatre Rafel Ramis, ara l’acte de reconeixement es farà a Ciutat, al teatre que també ha estat ca seva en molts espectacles de record inesborrable. Divendres s’escenificarà l’homenatge i, a més, es projectarà el migmetratge 7 agulles per la bombolla, que ha dirigit Pau Pascual, mentre que dissabte tan sols se’n farà la projecció.

Divendres 27 de gener a les 20 h i dissabte 28 a les 18 h.

7 agulles per la bombolla

Llegiré Retrat de l’artista cadell, un recull de contes del poeta gal·lès Dylan Thomas, amb traducció de Núria Busquet Molist, introducció d’Aeronwy Thomas, la filla de l’escriptor, i que ha editat Lleonard Muntaner.

stats