CÒMIC NOSTRUM
Cultura 22/10/2016

Navegar i dibuixar per una bona causa

A bord del ‘Rafel Verdera’, 30 ninotaires elaboren un còmic solidari

Ara Balears
2 min
Navegar i dibuixar Per una bona causa

PalmaCluster and Commanderés el títol escollit per a una experiència inèdita en la ja llarga història dels festivals de còmic que s’han fet a Mallorca. És una experiència integrada en el programa d’actes del Còmic Nostrum, que s’esdevé aquests dies a Palma, consistent que 30 dibuixants, d’entre els més selectes dels professionals illencs i els convidats al festival, s’embarcassin ahir en el veler Rafel Verdera per elaborar una historieta mentre navegaven per la badia de Palma, des de l’embarcador que hi ha davant de l’Auditòrium i el cap d’Enderrocat, més o menys.

‘Bob’, un ‘fanzine’ solidari

Gabi Beltran havia escrit Bob, un guió de suspens marí per a l’ocasió, i el dividí en 30 vinyetes. Quan tothom va ser a bord, es repartiren per sorteig les vinyetes amb unes mínimes instruccions sobre els trets físics dels personatges. Joves promeses i consagrats dibuixants tingueren davant el repte de dibuixar una vinyeta entre l’estopeig de les ones i les incomoditats d’un antic vaixell de càrrega. Entre els convocats per a l’experiència, hi havia el nou dibuixant del Corto Maltés, Rubén Pellejero, i la resta d’artistes convidats al festival. Així, els francesos David B. i Pierre Alary, l’americà Kaz i la madrilenya Teresa Valero compartiren coberta i tasca amb Àlex Fito, Rafel Vaquer, Bartomeu Seguí i tots els actius membres del Clúster de Còmics.

En poc més d’una hora, els artistes tingueren enllestides les seves vinyetes. Unes, en grisos; altres, en color, i totes juntes constituiran Bob, el fanzine que avui mateix es podrà comprar a la festa solidària A l’abordatge, una festa per a tota la família que es farà a les Voltes a partir de les 17.00 hores. Serà un horabaixa complet, amb taller familiar de còmics, amb lectura dramatitzada d’ El último disparo, amb el Corto Maltés de personatge principal, i amb les actuacions de Monkey Doo i de Le Carromato. El que es recapti amb la venda de Bob anirà destinat al programa de refugiats de la Creu Roja.

stats