Cultura 10/06/2021

Música clàssica i pop alternatiu per commemorar els 10 anys de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial

L’Orquestra Simfònica de les Illes oferirà un concert a Valldemossa i, com a preludi, el 26 de juny el grup L.A actuarà a Lluc

ARA Balears
2 min
Paisatge de la serra de Tramuntana.

PalmaEl pròxim 29 de juny la Serra de Tramuntana farà 10 anys que va ser reconeguda com a Patrimoni Mundial per la Unesco i el Consell de Mallorca vol commemorar aquesta data amb dos concerts. Segons han informat en un comunicat, l'acte central tindrà lloc el 29 de juny, just el dia que fa 10 anys de la distinció de la Serra de Tramuntana per part de la Unesco.

A més dels parlaments per part dels representants de les diferents institucions, per tancar l'acte, que es podrà veure en streaming, hi haurà un concert de música clàssica a càrrec de la secció de corda de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, que en l'esplanada de la Cartoixa de Valldemossa interpretarà dues peces de dos compositors mallorquins: Quatre estacions a Mallorca, del compositor contemporani Joan Valent, i el tema La Serra de Tramuntana, del compositor Antoni Mairata.

Presentació dels actes centrals previstos per commemorar la distinció de la UNESCO.

Per la seva part, el preludi de l'acte central serà el dia 26 a l'Acolliment de Lluc, on actuarà el grup L.A davant d'unes 700 persones. Des del Consell han informat que per facilitar la mobilitat i la participació es posarà a disposició busos gratuïts que sortiran d'Inca i de Palma. El grup presentarà el seu darrer treball discogràfic titulat Evergreen Oak, que ha estat gravat la tardor de l'any passat en la Serra de Tramuntana, concretament a Orient.

Durant la presentació dels dos concerts, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha assegurat que "la Serra és el símbol de la nostra aposta per una Mallorca més sostenible. Té tota una sèrie de valors i tresors que formen part de la nostra essència. I també és un exemple del turisme de qualitat que volem: natura, esport, patrimoni cultural i gastronomia". En aquest sentit, ha remarcat la importància de "preservar el tresor que tenim" i "garantir-ne el seu futur".

stats