Cultura 25/06/2015

Multa de 100 euros al músic Albert Pla per dir que "mataria els de Podem"

Un jutjat de València penalitza el cantant per les declaracions en una entrevista on també criticava les plataformes ciutadanes: "Encara no porten guardaespatlles, és millor acabar ara"

Efe
1 min
El cantautor Albert Pla / XAVIER BERTRAL

ValènciaEl jutjat d'instrucció número 4 de València ha condemnat el cantautor Albert Pla a pagar una multa de 100 euros per haver afirmat en una entrevista que "mataria els de Podem i les plataformes ciutadanes abans que comencin a fer mal", i va afegir que com que "encara no porten guardaespatlles, és millor acabar ara".

La resolució arriba després que l'advocat i membre de diverses plataformes ciutadanes a València Ricardo Cano denunciés davant la Fiscalia les manifestacions del músic en una conversa mantinguda el setembre del 2014 amb un mitjà de comunicació. A més, segons recull la sentència, facilitada avui pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, aquestes declaracions van tenir repercussió en diversos mitjans de comunicació d'àmbit nacional.

El denunciant és membre i col·laborador de diverses plataformes socials, entre elles, la d'Afectats per la Hipoteca i l'Associació en Defensa de les Llibertats i Drets Socials i Civils.

La jutge considera que, amb les seves paraules, Albert Pla (Sabadell, 1966) va cometre una falta d'amenaces i li imposa una multa de deu dies amb quota de 10 euros, que suposa un total de cent euros.

En el judici, el músic, que va declarar uns ingressos mensuals de 1.500 euros, va negar haver proferit les amenaces que se li imputen, però va reconèixer que va realitzar l'entrevista amb el mitjà de comunicació, i, tot i la gran difusió de la notícia, no va exercir el dret de rectificació.

stats