Alternatilla Jazz Festival 2022
Cultura 02/12/2022

Motis, Fontseca, Martíneez i Sosa omplen el teatre Principal d'Inca de gom a gom

Èxit rotund de la segona edició de l'Alternatilla Jazz Festival a la capital del Raiguer

Alternatilla Jazz
2 min
Concert d'aquest divendres.

PalmaMinuts abans de començar el concert ja es podia preveure que no seria una cita qualsevol. Als voltants del teatre Principal d'Inca s'hi havia format un tumult de gent fent coa mostrant el nerviosisme típic d'un dia de gran espectacle. Les ganes de viure el jazz de les mans dels mestres era patent. I no han decebut gens ni mica.

El pati de butaques, efectivament, era ple, i quan els músics han pujat a l'escenari l'aplaudiment ha estat generós. Però, ràpidament, els quatre grans músics han tornat l'escalfor del públic de molt bona manera. Roberto Fontseca, Andrea Motis, Nailé Sosa i Yandy Martínez han estat els protagonistes d'aquesta Alternatilla Jazz Band V.2. Una agrupació única per a l'ocasió, que la fa especial, però alhora fa flotar la sensació agredolça de saber que no es podrà tornar a gaudir una altra vegada de tan cèlebre agrupació.

El públic n'ha estat conscient en tot moment i ha agraït les múltiples mostres de qualitat que han mostrat els quatre músics. Fontseca, als comandaments de la banda, ha guiat l'espectacle al piano, fent evident la seva destresa amb diferents solos que han arrancat aplaudiments dels assistents. Igualment que Motis, que ha delectat amb el seu domini de la trompeta. Així mateix, quan ha agafat el micròfon en un gest ràpid enmig d'una cançó per amollar la seva veu, el públic ha quedat gelat i extasiat de tal bellesa.

Els temes han estat diversos, però n'ha destacat un: La Virgen, original de Roberto Fontseca, però que ha fet presentar a Andrea Motis. "Direm que és la Verge de Lluc", ha dit Motis bromejant, ja que l'únic que coneixia del rerefons del tema és que era inèdit i que només havia estat tocat en directe. "Gaudiu-lo perquè és únic i us quedarà la melodia gravada al cap", ha dit la catalana, i així ha estat.

Un tema que ha començat de zero amb un solo de Yandy Martínez, suau i vertiginós al baix, al qual després s'ha afegit la genialitat de Sosa per acabar unint-se la resta de la banda per fer esclatar la cançó. Sens dubte, ha estat una de les grans jornades de l'Alternatilla Jazz Festival, amb un públic entregat (que ha acabat cantant i corejant) i que ben segur repetirà els pròxims dies.

stats