Tribunals
Cultura 27/10/2022

Morad no podrà trepitjar el barri de l'Hospitalet on s'ha criat, per ordre judicial

Un jutjat l'investiga per haver incitat a cremar cotxes i contenidors en aquesta zona dimarts passat

2 min
El raper Morad en una foto d'arxiu

BarcelonaL'enèsima topada amb la justícia del raper Morad (que fins ara havia resultat exculpat dels judicis que havia hagut d'enfrontar) ha acabat amb la primera conseqüència real per al raper de l'Hospitalet. Una jutge li ha prohibit trepitjar el barri de la Florida, on Morad s'ha criat, tot i que ara ja no hi viu. A dalt dels escenaris el raper s'ha convertit en un símbol per a molts joves, amb qui ha sabut connectar reivindicant-se com un mec de la rue. Però al carrer Morad arrossega un llarg historial de detencions. Les primeres, relacionades amb presumptes robatoris, van acabar amb l'absolució de Morad als tribunals.

Ara el raper acumula altres batalles judicials, com per exemple la causa oberta per haver desobeït els Mossos d'Esquadra i no haver complert algunes de les restriccions durant els mesos més durs de confinament; a l'abril el van detenir per no presentar-se a una citació judicial, i al juny per conduir de manera temerària i sense carnet. L'última detenció és, però, la que li ha reportat la mesura d'allunyament de la Florida.

Els Mossos van arrestar dimecres el raper, a qui responsabilitzen d'incitar a cremar cotxes i contenidors als blocs de la Florida el dia abans, juntament amb altres persones, mentre enregistrava un videoclip. Diversos veïns van trucar a la policia per l'enrenou generat. Quan les patrulles de la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet es van presentar al lloc, Morad s'hi hauria encarat i els hauria amenaçat dient-los que aquella nit hi hauria més aldarulls, com va acabar passant.

Llibertat amb càrrecs

Aquest dijous Morad ha comparegut davant de la jutge de l'Hospitalet que porta aquest últim cas. La magistrada ha decidit deixar-lo en llibertat amb càrrecs, amb l'obligació de comparèixer als jutjats quan el citin, però també li ha imposat una mesura preventiva i li ha prohibit entrar i moure's pel barri de la Florida, on el cantant es va criar.

La mesura cautelar estarà vigent mentre la investigació contra Morad pels presumptes aldarulls a la Florida estigui activa o fins que hi hagi sentència ferma, en cas que se l'arribés a jutjar per aquest motiu. De moment la jutge el responsabilitza d'un delicte de desordres públics i d'un altre de danys.

stats