Còmic
Cultura 09/03/2015

Mor Yoshihiro Tatsumi, el pare del manga adult

Pioner del gènere 'gekiga', va ampliar els horitzons del còmic japonès amb obres com 'Goodbye', 'Infierno', 'Venga, saca las joyas' i la biogràfica 'Una vida errante'

Ara
1 min
'Una vida errante', de Yoshihiro Tatsumi

BarcelonaEl venerat 'mangaka' Yoshihiro Tatsumi va morir aquest diumenge als 79 anys com a conseqüència d'un càncer contra el que feia anys que hi lluitava, segons informen diversos mitjans especialitzats. Nascut a Osaka el 1935, Tatsumi va ser un dels autors més importants del còmic japonès i el creador del gènere 'gekiga', que a partir dels anys 50 va incorporar temes adults i literaris, així com una concepció de llibertat autoral al manga.

Tatsumi és una figura reconeguda mundialment. Va ampliar els marges estètics i argumentals amb obres com 'Goodbye', 'Infierno', 'Venga, saca las joyas' o 'Mujeres'. A l'estat espanyol va arribar de la mà de la mítica revista 'El víbora' i va publicar sobretot a les editorials La Cúpula i Ponent Mon. Una de les seves grans obres és l'autobiografia 'Una vida errante', publicada per Astiberri, un monumental còmic de 850 pàgines que va trigar 11 anys a completar i que dibuixa les llums i ombres del Japó posterior a la Segona Guerra Mundial.

stats