Cultura 27/10/2021

Mor Joan Alegret, catedràtic emèrit de la UIB i investigador de la literatura catalana

ARA Balears
1 min
Joan Alegret Llorens

PalmaJoan Alegret Llorens, exprofessor del Departament de Filologia Catalana i catedràtic emèrit de la UIB, ha mort aquest dimecres a 80 anys a l'hospital de Calella, a Catalunya. Fou professor de la Universitat de les Illes Balears des del 1979 fins al 2011, quan es va jubilar i fou nomenat catedràtic emèrit de la universitat pública de les Illes.

El doctor Alegret impartí docència i investigà sobre totes les èpoques de la literatura catalana. Entre les seves àrees d'interès cal destacar el comentari de text, la relació entre literatura i horòscop, l'estudi del tanka, i la traducció i creació de poesia.

A més d'impartir classes tant a la UIB com a la Universitat de Barcelona, Alegret va escriure obres com Una edició de Pere Serafí: edició i comentari, El sonet 'Tronc infeliç... i Les fonts de La deixa del geni grec.

Poc després de conèixer la seva mort, el Departament de Filologia Catalana de la UIB ha lamentat la seva pèrdua a través d'una piulada al seu perfil de Twitter. "Els qui el coneixíem, l'enyoràvem d'ençà que el març de l'any passat va anar a Barcelona a passar el confinament i ja no en va tornar. Ara l'enyorarem sempre", ha destacat la piulada, on s'acomiadaven del catedràtic emèrit del departament. En un comunicat, la UIB també ha expressat el condol per la mort del doctor d'Alegret.

stats