Cultura 09/02/2021

Mor la cantant Mary Wilson, membre original de The Supremes

Va ser cofundadora de la banda i la seva integrant més longeva

2 min
Mary Wilson de The Supremes

BarcelonaMary Wilson, fundadora i cantant de The Supremes, i la component que va formar part del grup de soul més temps, va morir ahir a Las Vegas als 76 anys. El grup, format a Detroit el 1959 a partir d'un quartet de joves de 15 anys anomenat The Primettes, va convertir-se en una icona de la discogràfica especialitzada en música negra The Motown i va aconseguir dotze números 1 al top de Billboard.

The Supremes, creat per Wilson juntament amb Diana Ross i Florence Ballard –que es van disputar el lideratge del grup–, van brillar sobretot a la dècada dels 60 i van estirar la popularitat fins als 70. Van ser pioneres en un estil i una música que trencava barreres racials, de gènere i socials. Ha sigut un dels grups femenins més exitosos i influents de la música moderna, amb uns balls estilitzats, una estètica acurada i unes cançons que van marcar una època. Els primers hits van arribar a mitjans dels 60, amb Where did our love go, Baby love, Stop! In the name of love, Come see about em i Back in my arms again.

Diana Ross va anar guanyant protagonisme, cosa que va provocar que Ballard sortís del grup el 1967. La banda va passar a dir-se Diana Ross & The Supremes, de manera que Wilson i les altres acompanyants van quedar en un segon terme i amb prou feines apareixien en els vídeos. La carrera de Ross en solitari va començar el 1969 i va abandonar la banda el 1970, on va ser substituïda per Jean Terrel. D'aquesta època són cançons com Stoned love i Nathan Jones. Les components del grup anirien canviant, excepte Mary Wilson, que va ser membre de The Supremes fins que es va dissoldre el 1977.

El 2006 la pel·lícula Dreamgirls, protagonitzada per Beyoncé, s'inspirava en la història de The Supremes.

stats