Cultura 21/08/2017

Mor als 103 anys el pintor alemany Karl Otto Götz

Va ser el gran pioner de la pintura abstracta de postguerra i mestre d'artistes com Gerhard Richter i Sigmar Polke

Efe
1 min
Mor als 103 anys el pintor alemany Karl Otto Gotz

BerlínKarl Otto Götz, un dels principals representants de l'informalisme alemany, va morir dissabte als 103 anys, segons ha comunicat el Museu Küppermühle d'Art Modern de Duisburg. L'obra de Götz "va ser decisiva per al desenvolupament de l'art de postguerra alemany", assenyala el comunicat, que afegeix que "el pintor va marcar com ningú l'informalisme nacional i internacional".

"Karl Otto Götz va formar part dels artistes que, després del 1945, van retornar al nostre país la dignitat cultural, i va ser un important missatger de la llibertat. Aquesta llibertat es va reflectir en la seva obra artística", va declarar el director del Museu Küppermühle, Walter Smerling, que va destacar la seva activitat com a professor a l'Acadèmia d'Art de Düsseldorf entre el 1959 i el 1969. Pintor, poeta i científic, el seu gran objectiu era "defensar allò poètic que hi ha en la pintura".

'Lezuk III'

Götz va ser mestre de tota una dinastia d'artistes alemanys, com Gerhard Richter, Sigmar Polke, Franz Erhard Walther i Rissa, entre d'altres, als quals va transmetre opcions pictòriques més enllà de les normes vigents. Una de les cimes de la seva obra tardana va ser una sèrie de tres treballs en gran format creats com a resposta a la reunificació d'Alemanya: 'Jonction -3.10.90', creada el 1990, a la qual van seguir l'any següent dues variacions, 'Jonction II' i 'Jonction III'. El títol, la paraula francesa 'jonction' (conjunció), volia destacar el concepte de reunificació entre les dues Alemanyes.

stats