Exposició
Cultura 21/03/2024

'Miró 1983', l'exposició amb la qual la Fundació de Palma reivindica els darrers anys de l'artista

La mostra reuneix 140 obres, en una selecció feta per Enrique Juncosa

ARA Balears
1 min
Presentació exposició 'Miró 1983'º

PalmaLa Fundació Miró Mallorca reivindica les obres dels darrers anys de la vida de l'artista que la va fundar. A partir d'aquest dijous (a les 19 h), l'exposició Miró 1983, comissariada per Enrique Juncosa, reuneix 140 peces signades per Joan Miró, pintures, escultures, dibuixos, gravats, llibres il·lustrats i ceràmiques, la particularitat de les quals és que l'artista les va treballar en la seva darrera etapa creativa i vital. “En les darreres dècades de la seva vida, Miró es va obsessionar amb uns pocs temes: dones, personatges, ocells i astres”, ha assenyalat Juncosa.

Les que s'inclouen a la mostra són obres representatives de la col·lecció que Miró i la seva dona, Pilar Juncosa, varen cedir a la Fundació de Mallorca a través d'una escriptura de donació formalitzada el mes de març de 1981, poc més de dos anys abans de la mort del pintor. Han explicat que aquest fons museogràfic de peces fetes a partir de la dècada dels anys 70, està integrat per unes 2.500 obres, la majoria de les quals estan inacabades.

Durant la presentació de l'exposició, el primer tinent de batle i regidor de Cultura, Javier Bonet, ha assegurat que aquesta oferta cultural suposarà "un punt d'inflexió en la trajectòria de la Fundació Miró Mallorca, ja que estam davant una de les accions culturals més ambicioses de la història d'aquest equipament". Bonet ha destacat que és el moment de "reivindicar" la Fundació Miró com a espai cultural i artístic "de referència a Palma". A més, el regidor de Cultura ha manifestat que, per la importància de Joan Miró, "ha d'estar molt més present en l'esperit i el cor de la que va ser la seva ciutat".

stats