Arts escèniques
Cultura 25/08/2022

Miquel Àngel Raió, la proposta de la comissió per dirigir el teatre Principal d'Inca

Dia 8 de setembre està previst que el patronat de la Fundació ratifiqui la proposta

2 min
Miquel Àngel Raió.

PalmaLa comissió de valoració i selecció de la persona que ocuparà la plaça de direcció del teatre Principal d'Inca ha publicat la seva proposta provisional. El dramaturg, director de teatre, productor i videocreador Miquel Àngel Raió ha estat l'elegit per cobrir la plaça, segons diu el document i ha pogut confirmar l'ARA Balears amb fonts de la comissió.

De les presentades, ha estat la persona més ben valorada: "És la que reuneix el perfil més adequat i, en conseqüència, es formula a favor seu la proposta de resolució provisional de la convocatòria perquè sigui designat director de la Fundació Teatre Principal d’Inca", diu el document, que també matisa que "existeixen tres persones que presenten un nivell realment extraordinari i superen el nivell d’excel·lència que requereix el lloc".

Així mateix, de Raió s'expressa que "el seu extens, variat i extraordinari currículum, públicament reconegut i premiat en el món cultural i teatral, li confereixen un perfil sòlid i solvent, exigible per desenvolupar el càrrec, la qual cosa dona garantia que dirigirà el teatre Principal [d'Inca] amb un màxim de competència i qualitat. En definitiva, atorga la suficient confiança que el càrrec es desenvoluparà amb una excel·lent professionalitat". 

Aquesta proposta l'ha de ratificar el patronat de la Fundació. Les fonts consultades per aquest mitjà assenyalen que "seria estrany" que hi hagués canvis. Serà dia 8 de setembre quan es formalitzi la decisió. Si fos així, el dramaturg ocuparia el càrrec que, des de la inauguració de l'espai, el mes de desembre passat, ha estat en mans del gestor cultural Biel Amer.

Miquel Àngel Raió va guanyar el premi Mallorca de Creació Literària de textos teatrals amb la peça Altres formes, que es va estrenar al Principal de Palma aquesta temporada passada. 

stats