Cultura 18/02/2022

Els millors plans culturals per gaudir de la setmana

4 min
'Arminda, una història d'homes’

'Arminda, una història d'homes’

La Trup

Arminda, una història d’homes és la història d’Arminda i tots els homes que l’envolten i decideixen com ha de ser la seva vida. Ella és una pastora que viu a la cort del Comte de Barcelona. D’ella s’enamora Don Ramon, nebot i hereu del primer. El conflicte apareix entre ells perquè aquest amor s’interposa en el matrimoni polític que s’havia arreglat per a Don Ramon. Aquesta trama clàssica, escrita el 1771 per Joan Ramis i Ramis, arriba ara a l’escenari de la mà del laboratori creatiu de La Trup, que proposa una mirada crítica sobre els valors patriarcals que transmet la peça, amb plena consciència del context històric de l’obra. Dirigida per Sergi Marí i amb música original de Pere P. Ripoll, Arminda, una història d’homes està interpretat per Queralt Albinyana, Rodo Gener, Eugeni Marí, Josep Mercadal, Xavier Núñez i Àlvar Triay.

Auditori de Manacor (Passeig del Ferrocarril, s/n. Manacor). Dissabte 1 a les 19:30 h. 20€. I teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Diumenge 2 a les 18 h. Entre 8€ i 25€.

TEATRE

‘Alicia’

Coloradas

La companyia Coloradas presenta Alicia, uns proposta interactiva de petit format i per a públic familiar. Les creadores són Blanca Alonso i Giacomo Bertoldi. La narradora introduirà el públic en aquesta experiència participativa de teatre d’ombres, dibuixos en directe i visuals. L’objectiu és reflexionar sobre el poder de les persones que s’ajunten per fer feina en equip.

Teatre Catalina Valls (passeig de Mallorca, 9). Dissabte, 19 de febrer, a les 18 hores. Diumenge, dia 20, a les 12 hores. De 0 a 24 mesos: 1 euro; fins 16 anys: anticipada, 6 euros; a taquilla, 8. Adults: anticipada, 8 euros; a taquilla, 10.

‘El flautista d’Hamelín...’

Pasodos Dance Company

La companyia mallorquina Pasodos Dance Company està d’estrena. Presenta una nova creació: El flautista d’Hamelín... i altres històries!. L’espectacle es va estrenar fa poc en el XVI Festival Internacional Dansamàniga de l’Auditòrium de Cala Millor, i ara arriba al nord de Mallorca. És un ballet còmic per a tots els públics, una bona opció per gaudir en família, perquè inclou pinzellades de jazz, soul, música amb matisos celtes, rythm & blues i música clàssica. A més, es combinen diferents històries i contes fantàstics, des de La Caputxeta Vermella fins a La Ventafocs, passant per Els Tres Porquets.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte, 19 de febrer, a les 19 hores. 12 euros.

‘La meva violència’

H.I.I.I.T

Espectacle escrit i dirigit per Llàtzer Garcia i produït per la companyia catalana H.I.I.I.T amb el suport del Teatre Tantarantana. En aquesta peça, Garcia parteix de l’obra Look back in anger de John Osborne, i hi presenta persones violentades pel seu entorn, gent que no sap com gestionar la ràbia i la ira que senten dins seu, sigui per bloqueig mental, per por o perquè no saben cap a on ni cap a què dirigir-les. Mentrestant, el temps avança i la seva joventut s’evapora, passa. De l’obra original en queda l’esperit, irat i inconformista, amb uns personatges que es neguen a ser hipòcrites, a viure com zombis.

Espai El Tub (c. de l’Institut Balear, 2). Dissabte, 19 de febrer, a les 20 hores, i diumenge, dia 20, a les 19 hores. 18 euros.

‘Te deix, amor, la mar...’

Les Fugitives

Una història d’amor al cor de Mallorca que es representa a Menorca. Aquesta peça, en què participa la cantant menorquina Clara Gorrias, és una obra poètica –amb projeccions que ajuden a crear un ambient preciosista– basada en el record d’una curta però intensa relació amorosa. És l’adaptació teatral del relat homònim de Carme Riera en mans de la companyia Les Fugitives.

Teatre del Born (plaça del Born, S/N, Ciutadella). Diumenge, 20 de febrer, a les 18.30 hores. 10 euros.

 ‘Fake’

El Somni Produccions

Marga López, Santi Celaya i Maria Bauçà són els intèrprets que dirigeix Sergio Baos en el darrer text de Rafel Gallego, que tracta el tema de les fake news i apel·la a la societat, el sector de la informació i l’esfera política a tenir ull crític. A través del personatge de Laura, una política progressista amb ambició, Gallego parla de la corrupció, de les estructures que resisteixen als canvis i del feixisme.

Església del Convent de Sant Domingo (carrer de Guillem Cifre de Colonya). Diumenge, 20 de febrer, a les 19 hores. 10 euros.

MÚSICA

‘Ferments’

Miquel Brunet i Cia.

El el marc de 40è aniversari de la llibreria Quart Creixent, Miquel Brunet torna a citar músics d’altíssim nivell (Biel Majoral, Sofia Domènech, Alexandra Palomo...) a l’escenari. L’embrió del projecte fou una tancada de tres dies dins un estudi de gravació on hi havia músics de jazz joves i altres figures destacades de la cultura popular mallorquina. En varen sortir un disc, i també un documental, que tenen el mateix títol, Ferments; en directe, l’experiència sempre és diferent.

Teatre Xesc Forteza (Carrer Miquel Maura, 1 ). Dissabte, 19 de feber, a les 20 hores. Entrada gratuïta. 

Rodrigo Cuevas

‘Trópico de Covadonga’

El cantant asturià torna a Mallorca, aquesta vegada a Palma i de la mà del Mallorca Live Nights. Oferirà el seu tercer espectacle, Trópico de Covadonga, que parteix del folklore per arribar a l’electroarrel. L’espectacle el va produir Raül Refree, i està dirigit i protagonitzat per Rodrigo Cuevas, que aborda el concepte del temps i els cicles de l’any en format de cançoner popular contemporani. L’artista s’anomena a si mateix “agitador folklòric” i basa el seu art en la música tradicional i els nostres ancestres. Fa una revisió del folk, concretament l’asturià, i el connecta amb la música elèctrica. El seu quart àlbum és Manual de Cortejo (2019), amb què va rebre el premi de la Música Independent a l’artista revelació.

Es Gremi (carrer del Gremi de Porgadors, 16. Polígon de Son Castelló, Palma). Dissabte, 19 de febrer, a les 20 hores. Entre 24 i 28 euros.

stats