Arquitectura
Cultura 27/10/2023

Més de 60 edificis, conferències i projeccions: l'Open House Palma 2023 ja és aquí

La tercera edició retrà homenatge a l'arquitecte Gaspar Bennàssar

ARA Balears
2 min
Imatge de la visita al Palau del Consell

PalmaEl festival d'arquitectura Open House Palma 2023 arribarà aquest mes de novembre a l'illa amb una proposta ambiciosa que retrà homenatge a Gaspar Bennàssar. Les activitats del festival es duran a terme entre el 6 i el 12 de novembre i està previst que s'obrin les portes d'una seixantena d'edificis històrics, a més de les caminades, conferències i projeccions.

Des de l'organització han explicat que les activitats de la tercera edició d'enguany es configuren segons els eixos d'urbanisme feminista, sostenibilitat i els canvis a la façana marítima. L'objectiu de la mostra és difondre el patrimoni de la ciutat i conèixer de primera mà tots els detalls d'edificis públics i privats, tant d'èpoques històriques com de nova creació. Entre els edificis que es visitaran en l'Open House 2023 destaquen la Seu de Mallorca o la Llotja, que són els més antics, i l'edifici d'habitatges del despatx d'arquitectura Ohlab al passeig de Mallorca o les noves promocions de l'IBAVI que encara estan pendents d'estrenar.

Els responsables de l'Open House Palma ha presentat la programació aquest dijous.

Pel que fa a les projeccions, caminades i conferències, des de l'organització han detallat que estan previstes una quinzena d'activitats centrades principalment en l'arquitectura feminista, la sostenibilitat i la importància de la façana marítima de Palma. A més, a través d'un comunicat, també han informat que per tal de retre homenatge a Gaspar Bennàssar se senyalitzaran amb cartelleria temporal una sèrie dels seus edificis més representatius, perquè els usuaris repassin l'obra d'un dels arquitectes "més cèlebres de les Illes Balears".

Més de 300 voluntaris participaran en la 3a edició

Des de l'organització han informat que per a aquesta tercera edició comptaran amb la col·laboració de més de 300 voluntaris que "fan possible que aquest projecte continuï viu". En el comunicat han explicat que aquestes persones seran les encarregades de fer les visites als edificis, controlar els accessos i donar informació sobre totes les activitats.

Marta Linares, responsable de voluntaris de l'Open House 2023, ha assegurat que "els voluntaris són l'ànima de l'Open House Palma, perquè sense ells no seria possible organitzar totes les activitats que formen part de la programació. Són persones de totes les edats i amb perfils formatius ben diferents".

stats