Cultura 29/11/2019

La sèrie 'Mentiras' d'Antena 3 vol mostrar Mallorca més enllà del sol i platja

L'illa és l'escenari de la nova aposta d'Atresmedia, una adaptació de l'exitós 'thriller' britànic 'Liar' (ITV)

Elena Navarro
3 min
Primera imatge promocional de 'Mentiras'

PalmaDes de fa cinc dies i durant tres setmanes més, Mallorca acull el rodatge de la nova sèrie d'Atresmedia, Mentiras, que s'ha presentat aquest divendres dematí davant la premsa a Es Baluard. Es tracta d'una adaptació de l'exitós thriller britànic Liar (ITV), que s'emetrà a Antena 3 i també estarà disponible a Atresplayer Premium. Tot i que encara és prest per saber-ne la data d'emissió, la directora de Ficció d'Atresmedia, Sonia Martínez, ha dit aquest divendres que "espera que sigui aquest 2020".

Mentiras està dirigida per Norberto López (El tiempo entre costuras, Mar de plástico) i Curro Novallas (Alta mar), i protagonitzada per Javier Rey (Fariña) i Ángela Cremonte (Las chicas del cable). Completen l'elenc actors i actrius com Manuela Velasco, Miquel Fernández, Paco Tous, Susi Sánchez i la mallorquina Agnès Llobet, entre d'altres. La sèrie tindrà sis capítols de 50 minuts de duració cadascun.

Imatge de la presentació de 'Mentiras' a Es Baluard, aquest matí

La nova aposta d'Atresmedia conta la història de Laura Munar, una professora de literatura d'un institut de Palma que s'acaba de separar del seu al·lot de tota la vida i queda per sopar amb Xavier Vera, un reputat cirurgià de l'illa i pare d'un dels seus alumnes. Al matí següent, Laura es desperta sola, amb un gran buit de memòria i amb una sospita: Xavier la va drogar i violar. Laura ho denuncia i, frustrada perquè el cas s'estanca judicialment, emprèn accions personals contra Vera.

La sèrie transcorre sencera a Mallorca, encara que durant les darreres set setmanes s'han gravat algunes escenes a Madrid, sobretot a llocs que no necessiten context. Com ha explicat en roda de premsa Curro Novallas, com que la sèrie té un alt component de drama, "l'hem volguda portar al nostre terreny i contextualitzar-la en un paisatge idíl·lic, perquè encara li doni més potència dramàtica". Per Novallas, "gravar a Mallorca és un somni".

Més enllà de l'illa de les postals

De moment, han gravat a llocs com Cala Deià, Palma i es trenc, i tenen previst desplaçar-se a altres localitats com Campos i Felanitx. En aquest sentit, el director ha assegurat que volen mostrar Mallorca d'una manera que no es veu habitualment, "diferent de la que surt a les postals o publireportatges". Per part seva, Norberto López ha assegurat que es tracta d'una sèrie "tremendament emocional, que posa l'espectador en una tessitura en què haurà d'escollir". Ha destacat, a més, la llibertat en la producció, ja que "el guió s'ha convertit en una guia" que es modifica amb un treball creatiu en equip.

En aquest sentit també s'ha expressat Ángela Cremonte: "Hi ha una llibertat que no havia experimentat mai abans", ha assegurat l'actriu. Javier Rey ha qualificat la sèrie com "un treball d'altíssim nivell, que poques vegades es veu". Tot l'equip s'ha demostrat molt content amb la manera com transcorre el rodatge i amb el clima de treball que s'ha generat, que ajuda a tirar endavant una filmació "molt exigent i dura per als actors", ha afegit López. No han volgut parlar de pressupost, però Sonia Martínez ha explicat que en una escena hi pot haver més o menys unes 100 persones.

La directora de Ficció d'Atresmedia ha assegurat que, pel que fa al càsting, tenien molt clar qui volien que fossin els protagonistes; "el més difícil ha estat quadrar agendes", ha reblat. Quant a la presència de la mallorquina Agnès Llobet, ha apuntat que "en qualsevol projecte miram de ser sostenibles i, a més de donar feina a la gent del lloc, també incloure-hi persones que són del lloc" perquè coneixen els trets culturals, les formes de parlar, etc.

El conseller de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, Andreu Serra, ha destacat que des de la institució s'està fent "un treball intens per fer conèixer Mallorca de manera diferent", a través de la cultura interior, gastronomia. Per la seva banda, la delegada de Cultura del Govern, Catalina Solivellas, ha apuntat que "les Balears tenen tot el que voldrien un director o un productor". Per acabar, el director de la Mallorca Film Commission, Pedro Barbadillo, ha destacat que està "molt content de poder parlar amb productors en castellà", ja que sempre ho fa en anglès, alemany o francès. "És un avanç important que una sèrie de gran audiència espanyola tingui un compte Palma", ha afegit.

stats