Cultura 15/04/2019

Menorca introdueix mesures protectores en el Pla de gestió del patrimoni històric

També s'hi han inclòs les tasques dedicades a la conservació del patrimoni marítim i immaterial

Ivan Martín
1 min
Les pintades a la Naveta dels Tudons van provocar una resposta social mai experimentada a Menorca envers el patrimoni històric.

MaóEl Consell de Menorca ha introduït en el sisè Pla insular de gestió del patrimoni històric de l'illa per al bienni 2019-2020 mesures de prevenció i defensa contra els actes vandàlics que s'han produït en alguns béns d'interès cultural, com les pintades que va patir la naveta dels Tudons de Ciutadella. La institució ha denunciat que aquests actes vandàlics, que abans tan sols es registraven en zones urbanes, s'han traslladat "esporàdicament" a l'àmbit rural, on es troben els jaciments arqueològics.

D'altra banda, també s'han inclòs en el Pla de gestió les tasques dedicades a la conservació del patrimoni marítim i immaterial, en aquest darrer cas sobretot després que la tècnica de la construcció de la paret seca hagi estat declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El document recull els canvis produïts en la gestió dels grans centres de conservació del patrimoni moble i de difusió del patrimoni arqueològic de Menorca. Finalment, amplia els programes de conservació i promoció del patrimoni en els béns que van ser adquirits l'any passat pel Consell, com una part important del jaciment de Trepucó, així com el poblat de Son Catlar.

D'aquesta manera, el Consell de Menorca compleix la Llei balear de patrimoni històric i estableix les actuacions i prioritats de la institució en la intervenció, conservació i difusió. Tots els programes que configuren el Pla de gestió consten d'objectius, mesures i accions previstes per dur a terme. El document no fa referència a la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial perquè aquesta gaudirà del seu propi pla de gestió, seguint la recomanació de l'institut Icomos de l'any 2017.

stats