Cultura 07/10/2020

El Menorca Doc Fest afronta la segona edició amb l'objectiu de fer un salt de qualitat

L'ARA Balears participarà en l'exposició d'imatges del confinament

Ivan Martin
1 min
Cristian Pons Coll ha presentat aquest dimecres a la sala multifuncional d'Es Mercadal el programa del Doc Fest.

Es MercadalEs Mercadal acollirà del 28 d’octubre a l’1 de novembre la segona edició dels premis Menorca Doc Fest, amb l’objectiu de consolidar el festival de cinema i fotografia documental. Així ho ha manifestat aquest dimecres el director del Doc Fest, Cristian Pons Coll, “lluitam per fer un salt de qualitat i consolidar el projecte malgrat els condicionants del covid-19. Tot i reduir les exposicions, s’ha creat el premi al millor projecte fotogràfic documental únic a Menorca i el segon a les Balears”.

Pons Coll assenyala que el repte és convertir els actes que configuren el Doc Fest en “espais de conscienciació i sensibilització mitjançant la fotografia i els documentals”, i insisteix en la qualitat de les exposicions que s'hi podran visitar, com la que protagonitzarà el fotògraf del Diari Menorca durant 45 anys i recentment Premi Ramon Llull pel Govern balear, Javier Coll. També cal destacar l’exposició d’imatges del confinament, en què, a més dels mitjans gràfics locals, hi prendran part el Periódico de Ibiza, l’agència Efe i l’ARA Balears.

D’altra banda, s’acollirà l’exposició itinerant del 23è Premi Internacional Luis Valtueña de fotografia humanitària. El Doc Fest s’obrirà amb el documental Bocca Chiusa, a càrrec del director menorquí Joan Martí Mir. Finalment es projectarà, abans de la seva estrena per TV3, el documental de José Morell Ernest Lluch, lliure i atrevit, que, segons Coll, és “una oportunitat per posar en valor la figura d’un lluitador per la llibertat i la igualtat”. Les exposicions i projeccions s’estendran fins dia 18 de desembre a diferents municipis de l’illa.

stats