Cultura 10/11/2021

Menorca acull el 89è Consell de Patrimoni Històric de l'estat espanyol

Es farà un seguiment de la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial de la Unesco

Iván Martín
1 min
Imatge d'un poblat talaiòtic a Menorca.

MAÓMenorca acull dijous i divendres la 89a reunió del Consell de Patrimoni Històric, organitzada pel Ministeri de Cultura, que comptarà amb la participació de representants de totes les comunitats autònomes.

La trobada tindrà lloc al saló de plens del Consell de Menorca i significarà el retorn del Consell després de l'ajornament a l'edició de l'any passat a conseqüència de la crisi sanitària del covid-19. La idea és fer el seguiment de la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial de la Unesco, així com avaluar els projectes de l'estat espanyol que començaran el procés per ser inscrits en aquesta llista.

El conseller de Cultura i Patrimoni de l'illa, Miquel Maria, considera que el fet d'acollir aquesta trobada és un gest per part del Ministeri: "La reunió del Consell feta telemàticament el novembre passat s'havia d'haver fet presencialment a Menorca, però al final va ser telemàtica per la pandèmia. Va ser en aquell moment quan es va elegir la candidatura Menorca Talaiòtica per representar Espanya davant el Comitè de la Unesco. Entenem l'organització com una mostra de suport del govern espanyol a la candidatura".

El programa del Consell inclou una visita a les instal·lacions del Museu de Menorca. D'altra banda, el Consell ha recordat que el pròxim 26 de novembre defensarà davant l'institut ICOMOS, a París, la candidatura talaiòtica.

stats