Cultura clàssica
Cultura 22/03/2023

Medicina i salut a l'antiguitat, protagonistes del Festival de Cultura Clàssica

Serà a partir d'aquest diumenge, 26 de març, i fins al següent, dia 2 d'abril, amb activitats a Palma, Montuïri i Alcúdia

2 min
Presentació del Festival de Cultura Clàssica.

PalmaMés d'una vintena de tallers, recreacions històriques, visites guiades a jaciments històrics... A partir d'aquest diumenge, 26 de març, i fins al següent, dia 2 d'abril, torna el Festival de Cultura Clàssica, que acosta a infants i adults el món antic. Es donaran a conèixer tot tipus d'àmbits i activitats de l'època, però gran part de les activitats i conferències estan centrades en la medicina.

El festival començarà al jaciment de Son Fornés, a Montuïri, amb una jornada de portes obertes (l'activitat és gratuïta, però cal inscripció prèvia). La cloenda del programa serà també fora de Palma: el lloc elegit és Pol·lèntia (Alcúdia), en el marc del centenari de l'inici de les excavacions. Es farà una visita guiada dramatitzada, en què hi ha implicades prop de cinquanta persones entre intèrprets i organització; s'hi representaran cinc escenes, repartides per tot el jaciment, es tastarà menjar, s'oloraran perfums i s'explicarà, a la vegada que s'experimentarà, com era un dia en una ciutat romana.

Conferències

La primera conferència es farà dijous, 30 de març, al claustre de la Misericòrdia de Palma, a les 19.15 hores. Titulada Medicina i higiene a les legions altimperials, la impartirà Pedro Sánchez Palacios. La segona serà dissabte, d'abril, a les 18 h, al claustre de la Misericòrdia de Palma. A càrrec del doctor Enrique Luis Borobia Melendo, la xerrada és Origen i establiment de la medicina a la Hispània romana.

Els foners, un joc de taula

Dia primer d'abril, al pati de la Misericòrdia, hi haurà una xerrada sobre la importància dels foners balears a l'exèrcit romà, a càrrec de Xisco Amengual. A més, es presentarà un joc de taula en què els foners són els protagonistes i es combinen l'estratègia i la cultura de les Balears.

El Festival també compta amb el FORVM, una activitat exclusiva per a l’alumnat dels centres escolars que estudien llatí, grec, cultura clàssica o qualsevol disciplina relacionada amb el món antic. En aquesta edició, s’ha ampliat el nombre de tallers fins a 20 i se n’ha variat la temàtica. El FORVM, que obre les portes als estudiants el 31 de març al claustre de la Misericòrida, ja ha assolit la màxima capacitat possible.

El festival de Cultura Clàssic l'organitza la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca presenta, juntament amb l’associació Maremagnum Balears. 

stats