Cultura 18/04/2018

Maria del Mar Bonet: “Tinc el mal costum de viure el present”

La cantautora ha presentat a l’Espai Xocolat la versió en castellà del llibre que narra la seva història

i
Ara Balears
2 min
Maria del Mar Bonet, acompanyada de Jordi Bianciotto i de Joan Manresa

Palma“Tinc el mal costum de viure el present i no recordar gaire coses, sobretot si no són bones”, ha confessat Maria del Mar Bonet en la presentació de la versió en castellà del llibre que narra la seva història musical. 'Intensidades' ha estat presentat en primícia a l’Espai Xocolat de Palma. La cantautora hi ha assistit acompanyada per l’autor del llibre, el crític musical Jordi Bianciotto, i l’escriptor Joan Manresa.

En el mateix sentit, Bianciotto ha insistit que Maria del Mar Bonet “no és una persona de mirar enrere, no està per nostàlgies”. L’autor d’aquest recorregut vital per una trajectòria que ultima les celebracions dels 50 anys de concerts de Bonet, ha dit que les més de 250 pàgines del llibre són el resultat de més d’una vintena d’hores de converses. 'Intensidades' (Editorial Milenio) és l’edició en castellà, en una versió ampliada i actualitzada, del llibre 'Intensament', en català, que va ser publicat l’any passat. “Hi ha més fotografies i també un capítol nou que té a veure amb el present, un capítol que recorre totes les vivències de l’any del 50è aniversari de l’inici de la carrera musical de Maria del Mar Bonet, així com l’aventura cubana del disc 'Ultramar'”, ha declarat Bianciotto just abans de justificar aquesta edició en castellà per “la gran audiència que té la cantautora a molts indrets de parla castellana, tant a l’Amèrica Llatina com arreu d’Espanya”.

Per a Maria del Mar Bonet, “fer memòria ha estat un exercici molt bonic. Bianciotto m’ha ajudat a pensar quina vida artística he tingut fins ara. M’exprimia en cada conversa. Em feia recordar com va néixer cada disc, recordar els músics amb els que he treballat, importantíssims, que han entrat a la meva vida i als quals m’he lligat espiritualment. He de confessar que la meva feina no és una feina, és un plaer. El món de la música m’ha duit molt lluny”.

stats