Cultura 24/08/2018

Marco Mezquida i Chicuelo obriran la Fira B! 2018

Els dos artistes s'ajuntaran damunt l'escenari per presentar el seu primer treball discogràfic, 'Conexión'

Ara Balears
2 min
Programadors i artistes tenen un punt de trobada a la FIra B!

PalmaEl menorquí Marco Mezquida i el guanyador d'un premi Goya Juan Gómez, 'Chicuelo', seran els artistes encarregats de fer el concert inaugural de Fira B! 2018 el dijous 27 de setembre a les 22 hores al teatre Xesc Forteza de Palma. Fira B!, organitzada per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics, arriba a la quarta edició i s'expandeix amb nous intercanvis, enguany, a comunitats i països com les Canàries i Suècia.

Marco Mezquida i Chicuelo s'ajunten en aquest espectacle per presentar el seu primer treball discogràfic, 'Conexión', un disc que neix fruit de la col·laboració entre el versàtil pianista menorquí, sempre a la recerca de nous reptes artístics, i el 'tocaor' de Cornellà, guitarrista de flamenc d'alt nivell, que ha treballat amb Enrique Morente i Mayte Martín, entre d'altres. Aquest espectacle els ha fet recórrer bona part d'Europa, l'Amèrica i el Japó, i ara arriba a Palma gràcies a Fira B!.

La cloenda de Fira B! serà el diumenge 30 de setembre a les 20 h al teatre Xesc Forteza amb l’espectacle 'Aüc-El so de les Esquerdes' de la companyia Les Impuxibles, una creació de les germanes Clara i Ariadna Peya.

Espais

Els espectacles d'arts escèniques de Fira B! es duran a terme a nou espais de Palma: el teatre Principal (sales Gran i Petita), el teatre Xesc Forteza, la plaça de Miquel Maura, el teatre Catalina Valls, el teatre Mar i Terra, la plaça Major, el Casal Solleric, el Conservatori Superior de Música de les Illes Balears i Can Alcover.

Pel que fa a la música, els 'showcases' es faran al Museu de Mallorca, al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, al parc de la Mar (Portella), a la sala Sabotage i al teatre Xesc Forteza.

Vídeo

La quarta edició del Mercat Professional d'Arts Escèniques i Música de Balears, Fira B!, oferirà entre el 27 i el 30 de setembre un total de 23 espectacles d'arts escèniques entre teatre de text, teatre físic, circ, dansa, noves dramatúrgies, i 44 de música: de cançó d'autor, folk, electrònica, jazz, clàssica i rock.

Entre les activitats, cal esmentar-hi la representació de 'Llum trencada', d'Iguana Teatre, que es realitza gràcies a l’aportació de la Direcció General de Participació i Memòria Democràtica de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a la Fira B! com a col·laboració amb el mercat professional i pel contingut i valors de l’espectacle.

Jornades professionals

Fira B! 2018 inclourà un any més les jornades professionals, a les quals es poden inscriure els professionals de la música i les arts escèniques de les Illes Balears i que contindran sessions dedicades a la formació en comunicació, gestió, promoció, a més de taules rodones i 'speedmeetings' amb programadors. Les inscripcions a les jornades professionals estan obertes fins al 7 de setembre.

stats