Música
Cultura 26/11/2011

Manel veu "lluny" la publicació del tercer disc

La banda de moda a Catalunya (i a Espanya) Manel mira encara "de lluny, amb ulls molt miops" la publicació del seu tercer disc i assegura que no saben si continuaran tocant

Ara
2 min
Mazoni venç Manel al PopArb

BarcelonaLa multinacional Warner Music celebrarà dimarts l'èxit de la banda barcelonina Manel amb l'edició d'un estoig amb els seus dos discos, Els millors professors europeus i 10 milles per veure una bona armadura, que aniran acompanyats de dos concerts, un gravat fa poc per a Canal+ i el que va tancar l'anterior gira al Palau de la Música, el 19 de gener del 2010, amb Pep Guardiola de públic i la petició expressa de la banda perquè renovés amb el Barça.

Tot i l'èxit i haver venut més de 40.000 còpies del seu últim treball, la banda formada per Arnau Vallvé, Martí Maymó, Roger Padilla i Guillem Gisbert no veu clar el seu futur en el món de la música. En una entrevista feta a Madrid amb l'agència Efe, així ho confessen. "El tema del públic va i ve. Ara hi és, però ja veurem com va amb el temps", diuen, mentre miren encara "de lluny, amb ulls molt miops", la publicació d'un tercer disc.

Els Manel asseguren que viuen d'esquena a les llistes de vendes. Fins i tot diuen que fins que van aconseguir el número 1 a l'Estat amb 10 milles per veure una bona armadura no sabien que existís la llista oficial de l'associació més gran de productors musicals, Promusicae, la principal referència del mercat estatal. "Això del número 1 fa que siguis notícia i que a la gent que no et coneix li piqui la curiositat", asseguren.

Només Serrat, el 1996, i Lluís Llach, el 1976 i el 1977, havien aconseguit fins a l'arribada dels Manel situar-se en el número 1 de vendes estatal amb un disc en català. Però el quartet barceloní no vol ni comparar-se amb els dos monstres de la cançó. "Eren altres èpoques, no ens comparem amb ells ni musicalment ni amb les xifres, perquè ens trobem molt lluny d'allò", insisteixen.

La banda rebutja "ser el grup de moda de Barcelona". "Això ja ens ho deien fa quatre anys", afirmen. El que és cert, tanmateix, és que els Manel estan recorrent els quatre cantons de l'Estat amb força èxit. Aquest dissabte, per exemple, toquen al Teatre Auditori de Granollers, el 2 i 3 de desembre a Viladecans i a Artà (Mallorca), respectivament, tots tres concerts amb les entrades exhaurides, i d'aquí a vint dies faran una minigira per Galícia que els portarà a Ourense, Santiago de Compostel·la, Vigo i la Corunya.

stats