Cultura 06/05/2022

De Mallorca a Nova York: Rata Corner duu gastronomia, literatura i música illenca a l'altra banda del món

L'escriptor Sebastià Portell i la cantant Aina Zanoguera varen formar part de la jornada artística que hi va muntar la llibreria de Palma

ARA Balears
2 min
Els escriptors Megan Milks i Sebastià Portell.

PalmaConverses literàries, experiències gastronòmiques, performances. Més de 300 novaiorquesos varen poder gaudir dijous, 5 de maig, d'una jornada intensa i amb accent illenc organitzada per INNSiDE By Meliá i la llibreria Rata Corner: Live for arts. Culture beyond limits from Mallorca to New York.  

La cita va ser a l'hotel INNSiDE New York NOMAD. Des de Mallorca, hi participaven l'escriptor i president de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Sebastià Portell, i la cantant Aina Zanoguera. També hi era l'il·lustrador mallorquí Carles G.O’D, que viu a Nova York.

A més dels illencs, Rata Corner hi va convidar artistes de l'estat espanyol i americans. Així, expliquen que el capvespre va començar amb els traços sobre el llenç de l'artista americà Grason Ratowsky, que viu a Mallorca. Carles G.O’D va presentar per primera vegada Back for the future, un projecte comissariat per Save the Med sobre el fons marí de la Mediterrània, i va compartir el procés de creació de l'espectacular il·lustració de més de 3 metres de llarg.

Els escriptors Elif Batuman, Virginia Feito i Megan Milks també formaven part de la programació. De fet, la literatura era el plat fort de la jornada: Sebastià Portell va conversar amb Megan Milks (autora de Brooklyn, llibre que ha guanyat el premi LAMBDA a la millor novel·la trans) sobre gènere, desig i sexualitat.

Després, Virginia Feito va parlar sobre la seva novel·la La Señora March amb l'escriptora nord-americana Elif Batuman, que amb la seva primera novel·la La idiota, va ser finalista del premi Pulitzer; la seqüela del llibre Either/Or es publica als Estats Units a finals d'aquest mes.

L'escriptora i pintora Paula Bonet, que publicarà Els diaris de l'anguila (Ed. Anagrama) la setmana que ve, va ocupar el soterrani de l'hotel amb una perfomança artística en què combinava pintura, música i la paraula.

Formatge maonès, galletes d'oli, sobrassada

Els assistents a la jornada de Rata Corner varen poder degustar, de la mà de la botiga La Pajarita (fundada el 1872), productes com formatge maonès, coca de trempó, galletes d’oli amb sobrassada, magrana de verdures i els vins de Can Verdura. Finalment, la veu d'Aina Zanoguera va posar el punt final a Live for the arts.

La cantautora Aina Zanoguera.
stats