Cultura 11/05/2019

Sí, el Mallorca Live és un festival

Més de 35.000 persones es concentren aquest divendres a Calvià per gaudir de l'àmplia oferta musical

Margalida Mateu
2 min
Sí, el Mallorca Live és un Festival

CalviàQuantes vegades hem sentit a dir que no teníem un festival de música de referència a Mallorca? Sí que és cert que han anat sorgint moltes iniciatives de festivals, però no havien arribat a consolidar-se. Ara, però, ja podem dir que el Mallorca Live és aquí i no fa comptes partir. Milers de persones, la majoria mallorquins, han anat més enllà de Palma per arribar fins a Calvià a la cerca del Mallorca Live Festival, que ha proporcionat una àmplia oferta de música que intenta satisfer tots els públics. Destaca la música indie i pop, però també el hip-hop, la música electrònica, fusió rumba i independent; tan sols hi manca un grup potent de rock.

El plat fort d'aquest primer dia han estat els irlandesos Two Cinema Club, que han començat passades les dotze i mitja de la nit amb una platea plena de gent. El festival havia començat a les 18.30 h amb els nostrats Jorra i Gomorra en escenari gran. El Mallorca Live es consolida així com a festival de referència a l'illa, no només per la programació musical, sinó també per la infraestructura: cada any està més ben organitzat. El cartell elegit per a l'edició d'enguany ha estat prou atractiu per atreure més de 35.000 persones concentrades en un pàrquing asfaltat de Calvià.

Dones

L'oferta de grups femenins tampoc no hi ha faltat. Ha destacat l'actuació de les The Mani-las, que amb la seva música elegant i contundent han agradat especialment al públic assistent, amb la mallorquina Maika Makovski al capdavant. Haus Frauen, una altra banda formada només per dones, ha duit al primer dia del festival una aposta més arriscada. A més, han actuat Amaia, la jove cantant sortida d''Operación Triunfo', i la catalana Pavvla. Amb tot, totes dues han passat més desapercebudes.

No obstant això, com en el prototip de festival que vol ser referent, la música indie i pop han estat les protagonistes, amb actuacions com la dels madrilenys Vetusta Morla, en què el públic ha demostrat que se sabia totes les cançons. També hi ha sonat la música electrònica, el hip-hop amb els Ayax y Prok i la fusió rumbera de La Pegatina, que he fet ballar els assistents.

El festival avança i millora no tan sols amb el cartell, també amb l'oferta complementària, el mercat artesanal i la variada gastronomia, que han fet un bot qualitatiu respecte de l'any passat. No s'han generat tantes coes ni a les barres, malgrat que per a aquest divendres han penjat el cartell de 'sold out', ni als banys.

En l'edició del 2018, el Mallorca Live va moure 3,6 milions d'euros i hi varen fer feina prop d'un miler de persones. El Mallorca Live ja és el festival més gran de les Balears. Així mateix l'any passat es varen vendre 27.000 entrades, entre les quals prop d'un 40% a públic estranger.

El plat fort del Mallorca Live Festival 2019 encara està per arribar, serà aquest dissabte amb l'esperada actuació de Jamiroquai.

stats