Cultura 25/05/2015

'B, la película', el cas Bárcenas salta a la gran pantalla

El film, dirigit per David Ilundain, adapta l'obra de teatre 'Ruz-Bárcenas', basada en el text íntegre de la declaració de l'extresorer del PP davant el magistrat

Efe
2 min
Luis Bárcenas, en una imatge d'arxiu, podrà sortir de presó si paga 200.000 euros. EFE

MadridPedro Casablanc i Manolo Solo es posen a la pell de Luis Bárcenas i el jutge Pablo Ruz, respectivament, a 'B, la película', un film basat en el text íntegre de la declaració de l'extresorer del PP davant el magistrat, en la que admet per primera vegada una comptabilitat B i el pagament de sobresous mentre ell estava a càrrec dels comptes del partit.

El muntatge teatral 'Ruz-Bárcenas', dirigit per Alberto San Juan i protagonitzat també per Solo i Casablanc, és el precursor de la pel·lícula, que s'estrenarà a finals de setembre. "La feina del muntatge era tan bona, tan interessant i aprofitable que li havia de treure més profit", explica David Ilundain, director de la cinta.

Ilundain assegura que l'objectiu del film és entendre què va significar aquell dia. "Hi havia moltes coses en joc", explica el director, "el mateix Bárcenas, en sortir de la presó, va dir que pensava que podria haver provocat la dimissió del govern". Amb el salt del teatre a la gran pantalla, el cineasta busca "arribar a més persones" i poder incloure més detalls, com ara personatges que intervenen en el judici i que a l'obra no apareixien.

Casablanc es mostra entusiasmat per l'oportunitat de posar-se a la pell de Bárcenas i assegura que és "una gran satisfacció com a actor" ja que "té tots els matisos d'un gran personatge". Solo apunta que és un honor interpretar al jutge Ruz però també una "gran responsabilitat i un risc, ja que es tracta de donar vida a una persona pública que cada vegada és més notòria".

Amb l'objectiu de rodar-se en llibertat i independència, 'B, la película' va organitzar una campanya de 'crowdfunding' per finançar el film que va assolir els 55.000 euros.

stats