MÚSICA
Cultura 28/11/2017

L'Orquestra Simfònica interpretarà 'Els Planetes' de Gustav Holst per a 2.260 estudiants

Les actuacions estan incloses dins la Setmana Educativa i Social

Ara Balears
2 min
La directora general de Cultura, Joana Català, el gerent de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB), Pere Bonet, Nigel Carter, músic de l'OSIB i Teresa Colom, directora de Banca d'Institucions de CaixaBank, han presentat els concerts didàctics i socials que farà l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

PalmaL'Orquestra Simfònica de les Balears (OSIB) interpretarà 'Els Planetes' de Gustav Holst per a uns 2.260 estudiants de 26 escoles de les Illes en el marc dels concerts de la Setmana Educativa i Social, que s'organitza per fomentar l'experiència musical en viu a partir d'obres mestres.

Per començar aquestes actuacions, aquest dimecres 29 i dijous 30 de novembre (10 h i 11.30 h) l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears farà concerts escolars al teatre Principal de Palma per acostar la música, 'Els Planetes' de Gustav Holst, als més joves. A més de les escoles, diumenge 3 de desembre, a les 12 h, es repetirà la mateixa funció amb l'objectiu que el públic passi un matí en família. En totes aquestes funcions s'han integrat entitats que representen col·lectius vulnerables com Creu Roja, Projecte Home, Fundació Sant Joan de Déu, Cooperativa Jovent, Intress, Amiticia i Fundació Deixalles, els quals també participaran en aquestes funcions.

La idea principal del cicle és fomentar l'experiència musical en viu a partir d'obres mestres de la història de la música, a més de treballar el context històric i artístic, els instruments que formen l'orquestració de les obres seleccionades, elements del llenguatge de la partitura, etc. La focalització d'una part del treball de l'Orquestra en els més petits té la seva importància, ja que és una manera de generar el futur públic musical.

'Els Planetes' de Gustav Holst

La producció per a aquesta temporada és 'Els Planetes' de Gustav Holst, que té un vincle curiós amb Mallorca, ja que la idea de la seva composició va sorgir quan Holst gaudia d'unes vacances a l'illa i, en companyia d'uns amics, observava els astres.

Per a aquesta producció l'Orquestra Simfònica comptarà amb elements teatrals i audiovisuals amb la finalitat de fer assequible la música, sempre des d'un plantejament didàctic i participatiu, apte per a infants i joves. També hi haurà la presència d'un 'alien' procedent d'un planeta on no existeix la música, amb moltes ganes de tornar a casa, però que no se'n tornarà sense la partitura de l'obra celestial de Holst per descobrir a tota la seva raça la força i la màgia de la música orquestral.

stats